Eind april startte de aannemer al met de woningschouw in Hasselt. Dit betekent dat zij langsgingen bij aangemelde bewoners om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Deze woningschouw gaat door tot de bouwvak. De aannemer start nu dus ook met de graafwerkzaamheden, die tot eind dit jaar duren. Vanaf november worden de huizen aangesloten, zodat de inwoners van Hasselt begin 2022 gebruik kunnen maken van hun snelle verbinding.

Thuiswerken

We zijn blij dat de aanleg in Hasselt nu is gestart, vertelt Bert Vos, directeur joint venture RENDOFiber. “We zien dat een goede internetverbinding juist nu heel belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken en dus moeten we nu investeren in het glasvezelnetwerk. Tijdens de aanleg in Hasselt passeren wij veel huizen. Voor deze adressen hebben we een mooie actie. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden voor supersnel internet via glasvezel, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld. De actie loopt ook in Zwartsluis!”, aldus Vos.

Snel internet maakt thuis werken aantrekkelijker, vult Slingerland aan. “In Zwartewaterland willen we ons bedrijfsleven en onze bewoners zo goed mogelijk faciliteren. Snel internet, glasvezel, hoort daar gewoon bij. We zien, ook door corona, dat we voor werk maar ook voor zorg en onderwijs steeds vaker zijn aangewezen op de digitale snelweg. Als gemeente zijn we blij dat we kunnen meegaan in die ontwikkeling.”

Voortgang Zwartsluis

De werkzaamheden voor glasvezel in Zwartewaterland begonnen eerder dit jaar in Zwartsluis. Eind februari plaatste aannemer BAM Infra Telecom hier het eerste glasvezelverdeelpunt, vlakbij het sportcomplex. Het tweede glasvezelverdeelpunt wordt eind mei geplaatst. De graafwerkzaamheden in Zwartsluis zijn grotendeels afgerond. De aannemer is momenteel druk met de huisaansluitingen. Nog voor de zomer kunnen de klanten in Zwartsluis gebruikmaken van hun glasvezelverbinding.

Voortgang Genemuiden

In Genemuiden heeft de aannemer inmiddels veel toekomstige klanten bezocht om de plaats van de aansluiting te bepalen. De graafwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en worden eind dit jaar afgerond. Dat betekent dat de inwoners uiterlijk begin 2022 gebruik kunnen maken van hun internetverbinding.

Meer informatie

Inwoners die meer informatie willen over aanleg van het netwerk of zich alsnog willen aanmelden kunnen terecht op www.gavoorglasvezel.nl. Ook kunnen zij hier met een postcodecheck de status van hun woning bekijken. Voor vragen over de werkzaamheden kunnen inwoners contact opnemen met BAM Infra Telecom. Op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar via 085 047 90 62 of glasvezel@bam.com.