Wethouder Gerrit Knol opende maandagmiddag 13 juli 2020 samen met de ondernemers Rindert en Gerdien van de Brake FarmCamps De Oostermaat aan de Pieperweg 3 te Genemuiden. De camping is gelegen pal naast de melkveehouderij van de familie Van den Brake. Gasten ervaren zo direct het dagelijkse leven op een melkveehouderij, waaronder het contact met de vele koeien en schapen.

FarmCamps De Oostermaat is de nieuwe toeristische nevenactiviteit van de Melkveehouderij De Oostermaat. Het telt 10 luxe safari-tenten op basis van de franchise formule van FarmCamps. “Deze nieuwe accommodatie in het verblijfstoeristische aanbod in Zwartewaterland past goed binnen het beleid van de gemeente”, zo geeft wethouder Knol aan. “We zetten als gemeente in op kwalitatieve uitbreiding, maar wel passend bij de aard en schaal van het gebied. Hierbij zijn het realiseren van meer diversiteit in het aanbod en zorgen voor meer  toekomstbestendigheid van lokale bedrijven belangrijke uitgangspunten”. 

FarmCamps De Oostermaat is te vinden via www.farmcamps.nl (https://www.farmcamps.nl/boerderijen/farmcamps-de-oostermaat.html).