De webinars van de gemeente Zwartewaterland zijn bedoeld voor woningeigenaren die verbouwplannen hebben of aan de slag willen met het energieneutraal maken van hun woning.

In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen. Vooral ook met de subsidies van de overheid.

Aankomende webinars

  • Dinsdag 10 mei: 'Uw gasverbruik halveren met de hybride warmtepomp'

Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. Dat betekent gedeeltelijk verwarmen op stroom en gedeeltelijk op gas (als het flink koud is). Bij veel woningen is dit al mogelijk zonder hele grote aanpassingen en investeringen. Uw huis is dan nog niet helemaal aardgasloos maar u zet wel een stap in de goede richting. U bespaart meteen op uw stookkosten. Tijdens het webinar krijgt u meer informatie over de mogelijkheden, kosten en opbrengsten. De bijeenkomst is gratis en eenvoudig op de computer, laptop of telefoon te volgen.

Aanmelden voor het webinar

Webinars terugkijken

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u ze later terugkijken. Als u zich heeft aangemeld voor het webinar, ontvangt u na afloop per mail een link om het webinar terug te kijken. Via onderstaande links kunt u ook eerdere webinars terugkijken. 

  • Webinar: Naar energieneutraal met een warmtepomp Webinar terugkijken
    Als onderdeel van een energieneutrale verbouwing wordt vaak een warmtepomp toegepast. Maar wat is een warmtepomp precies? Welke techniek zit erachter? Welke uitvoeringen bestaan er en hoe maak je daaruit een keuze? Hoe haal je er het beste rendement uit? En hoe zit het met geluid en stroomverbruik? Op al dit soort vragen krijgt u een antwoord.
     
  • Webinar: Zo bespaart u geld en energie. Verduurzaam uw huis! Webinar terugkijken
    De energieprijzen stijgen flink. Steeds meer inwoners vragen zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden. In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen, mede dankzij subsidies van de overheid. Tijdens dit webinar hoort en ziet u hoe u dat als woningeigenaar goed kunt aanpakken. In nog geen uur tijd bent u op de hoogte van de bespaarmogelijkheden en de actuele subsidies. 

Webinars beoordeeld met een ruime 8

Al heel veel inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben onze webinars gevolgd. Zij zijn daarna aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. De webinars worden beoordeeld met een ruime 8. Mensen gaven aan dat de webinars een goed overzicht geven van de mogelijkheden en zeer informatief zijn. Ook een webinar volgen? Bekijk de kalender op deze pagina.