Waar kunt als inwoner van Zwartewaterland terecht voor een coronavaccin en een coronatest? Hierover leest u meer op deze pagina.

Vaccineren

Iedereen die dat wil, kan zich laten vaccineren. Dit kan bij de GGD in Zwolle. Op dinsdag 2 november is dit ook mogelijk met of zonder afspraak bij de huisartsen in de Steenpoort in Genemuiden. Tussen 11.30 en 16.00 uur. Inwoners mogen ook langs komen voor informatie over vaccinaties. De huisartsen prikken met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin.

Bij vaccinatie van kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet een volwassene aanwezig zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. Vergeet het mondkapje niet.  

Testen

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u testen. U kunt vanaf 2 november van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 10.45 uur en 11.30 en 13.00 uur terecht op de tijdelijke testlocatie in d’Overtoom aan de Grutto 1 in Genemuiden. Maak eerst een afspraak. Dat kan online op coronatest.nl. Of bel naar 0800 – 1202.

Voor een coronatest kunt u ook op afspraak terecht op de locaties van de GGD in Zwolle en IJsselmuiden. Kijk voor tijden en locaties op www.ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties