Ook in 2022 komt ROVA weer langs in onze gemeente om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd worden geleegd, heeft ROVA een aantal routes voor 2022 aangepast. Hierdoor kunnen uw inzameldagen wijzigen.

Wat verandert er voor uw adres?

Op de inzamelkalender van ROVA ziet u snel en eenvoudig wat in 2022 precies gaat veranderen voor uw adres. U kunt de inzamelkalender op verschillende manieren bekijken:

  • ROVA app

Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de gratis ROVA-app downloaden via de App Store en Google Play Store. In de app stelt u éénmalig uw adres in, daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een melding krijgt. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.

  • ROVA website

Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. U krijgt dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld.

  • Papieren kalender

Als u een papieren inzamelkalender wilt, dan kunt u de online kalender openen (zie hierboven) en zelf printen. U kunt ook een papieren inzamelkalender aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
 

Waarom veranderen mijn inzameldagen?

Elk jaar kijkt ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland.
 

Extra inzameldagen

De inzameldagen in 2022 kunnen wijzigen. Om te zorgen dat u niet te lang hoeft te overbruggen tussen de inzameldagen van 2021 en 2022, zijn extra inzameldagen ingepland in het begin van het nieuwe jaar. Kijk op www.rova.nl/inzamelkalender of de ROVA-app of dit voor uw adres geldt.