Wat is het?

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen, dit heet een uittreksel. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats.

Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.  U kunt een uittreksel BRP online aanvragen met DigiD of persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis. 

Online aanvragen met DigiD

Bent u ondernemer en gemachtigd om een uittreksel aan te vragen? Vraag deze dan aan via onderstaande knop.

Online aanvragen met eHerkenning

Let op

Hoe werkt het?

U kunt het uittreksel BRP online aanvragen met DigiD of persoonlijk bij de balie van het gemeentehuis. Let op: Vraagt u uw uittreksel online aan? Dan kunt u maximaal één uittreksel per keer aanvragen. Bij de aanvraag moet u laten weten waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Dan kunnen wij de vereiste gegevens hierop vermelden.

Als wij uw online aanvraag hebben ontvangen, sturen wij u binnen drie werkdagen het uittreksel toe. Vraagt u het persoonlijk aan bij de balie? Dan krijgt u het uittreksel direct mee. 

Afspraak maken aanvragen uittreksel BRP

Wat kost het?

Een uittreksel BRP kost € 7,80. Komt u aan de balie? Dan kunt u via de pin of contant betalen.

Wat moet ik meenemen?

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs).
  • Pinpas of contant geld.
  • Bij machtiging: een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier, een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de aanvrager en een geldig identiteitsbewijs van uzelf.

Heeft u gevonden wat u zocht?