De groene omgeving en de gezellige havens. Dat is jouw unieke werkplek. In een open werksfeer met korte lijnen werk jij als toezichthouder in de openbare ruimte. Jij bent de oren en ogen op straat van de gemeente, politie, wijkteams en zorgverleners. Een leuke en veelzijdige baan. Ook in de avonden en weekenden. Door jouw enthousiasme en inzet doen we het elke dag een stukje beter voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland  . 

Je baan als toezichthouder  in de openbare ruimte

Als eerste aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers in de gemeente behandel je vragen of meldingen. Ze kennen je en weten je te vinden, want je bent samen met je collega’s in uniform zichtbaar in de openbare ruimte. Een echt visitekaartje van de gemeente voor burgers, ondernemers en bezoekers. Op een toegankelijke en sociale manier. Zo ontdek je precies wat er speelt. Van hangjongeren en parkeeroverlast tot vragen over vergunningen of kleine ergernissen in de wijk, jij houdt situaties onder controle. Door mensen aan te spreken op hun gedrag, informatie te verschaffen en te luisteren. Maar soms moet je ook waarschuwingen geven of boetes opleggen. Kortom, jij: 

 • surveilleert in de woonwijken, stadscentra, recreatiegebieden en op evenementen in Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en het buitengebied.
 • wordt in de zomermaanden misschien ingezet in het regionale waterplan voor handhaving op het water.
 • controleert op naleving van wetten en overige handhavingszaken conform de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
 • voert (on)geplande handhavingsacties uit, soms samen met de politie en andere toezichthouders. 
 • handelt meldingen, klachten en bezwaren af in overleg met je coördinator.

Integraal werken zit in je genen. Samen met de collega’s van beheer, verkeer, veiligheid, jeugd, etc. werken we in Zwartewaterland samen aan een schoon, heel en veilige openbare ruimte waar oog is voor elkaar.
 

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Op naar je volgende uitdaging

Het inschatten van personen en situaties gaat je als ervaren kracht goed af. Dit leer je ook aan studenten en andere collega’s, want je vindt het leuk om je kennis te delen. De ene keer treed je vastberaden op en de andere keer met humor en een luisterend oor. Jij weet wat nodig is. Ook heb je: 

 • minimaal een mbo-diploma richting Handhaving, Toezicht & Veiligheid.
 • een geldig BOA-certificaat domein 1.
 • ervaring als toezichthouder in de openbare ruimte of met handhaving.
 • een geldig rijbewijs-B. 
 • goede beheersing van de Nederlandse taal. 
   

Dit bieden wij jou

Als toezichthouder kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van € 2.255,- tot maximaal € 3.301,- (schaal 7), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
   

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie uiterlijk 26 september 2022.

SOLLICITEER(externe link)

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega's nemen je mee de organisatie in.
Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. 

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Je kunt je vragen over deze vacature stellen aan Martin Grouve. Je bereikt hem via 14 038.