Op maandag 25 mei namen ruim 80 woningeigenaren deel aan de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’. De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland organiseerden deze informatiebijeenkomst als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Inwoners kunnen de online informatiebijeenkomst deze week gratis bekijken

Ruim tachtig deelnemers tijdens eerste online informatiebijeenkomst

Ruim tachtig woningeigenaren uit de gemeente Zwartewaterland namen op maandag 25 mei deel aan de online informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst ontvingen zij onder andere informatie over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen. De deelnemers waren erg positief over de bijeenkomst, gemiddeld beoordeelden zij deze met een acht! 
 

De online informatiebijeenkomst is een week lang gratis te bekijken

De informatiebijeenkomst is online beschikbaar tot en met woensdag 17 juni, zodat meer woningeigenaren de bijeenkomst kunnen bekijken op een gewenst moment. Aanmelden hiervoor kan via https://bit.ly/2XBkOmx.
 

Deelnemers ontvangen gratis energiebespaartas en adviesgesprek

Na het bekijken van de online informatiebijeenkomst kunnen de deelnemers een gratis energiebespaartas ophalen bij de Multimate in Hasselt, Jan Buitink Interieurstudio in Genemuiden of bij Hubo Veld in Zwartsluis. In deze tas zitten energiebesparende producten en een kortingskaart, dit wordt tijdens de bijeenkomst verder toegelicht. Ook kunnen deelnemers gratis, telefonisch of via een videogesprek, energieadvies over hun woning krijgen van een energieadviseur.