Suzan Hosseini van de gemeente Zwartewaterland is genomineerd voor de Beste Nieuwkomer Spotlight Award. Daar zijn we supertrots op! Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als ze gaat winnen. Breng daarom je stem uit op Suzan op www.bestenieuwkomer.nl(externe link).

Suzan Hosseini, participatiecoach inburgering statushouders van de gemeente Zwartewaterland
Suzan Hosseini, participatiecoach inburgering statushouders van de gemeente Zwartewaterland

Suzan heeft in de korte tijd dat zij in Nederland is, alles op alles gezet om een baan als maatschappelijk werker te krijgen, zo schrijft de organisatie achter de award. Van vrijwilliger bij Stichting Voor Elkaar in Zwolle is ze opgeklommen naar participatiecoach inburgering statushouders bij de gemeente Zwartewaterland. Nu helpt deze nieuwkomer andere nieuwkomers aan een baan!

Ondertussen heeft ze ook nog eens een post hbo-opleiding tot jobcoach gevolgd. De potentie van ieder mens is het vertrekpunt van Suzan. Zo’n doorzetter verdient een plek op het podium!

Beste Nieuwkomer Spotlight Award is een initiatief van de Stichting Beste Nieuwkomer. Deze stichting, die wordt ondersteund door verschillende bedrijven en instellingen in het land, deelt mooie en inspirerende verhalen over nieuwkomers. Met de Spotlight Award zetten zij inspirerende nieuwkomers letterlijk in de spotlights.