Vertegenwoordigers vanuit de horeca, winkels, vastgoed, evenementen, toerisme en de gemeente zijn in juni 2020, samen met de centrummanager, het Stadsteam Hasselt gestart. Het team wil er samen voor zorgen dat Hasselt het hele jaar door aantrekkelijk is voor haar inwoners, ondernemers, bewoners uit de regio en voor toeristen.

Samenwerkingsverband heeft positieve invloed op ondernemersklimaat binnenstad

Voordat het stadsteam officieel is gestart, is er al veel werk verzet om het ondernemersklimaat in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Inmiddels weten nieuwe ondernemers de weg naar de Hasseltse binnenstad te vinden. In april 2020 is het platform bezorgeninhasselt.nl opgericht en in de afgelopen jaar zijn er diverse nieuwe winkels geopend. Ook bestaande ondernemers ervaren deze positieve invloed. 

Stadteam Hasselt 2020
Stadsteam Hasselt vlnr. Ruthger Bergman, Rudolf Wardenburg, Marloes Naberman, Petrit Sterenberg en Petra ten Kate

Het Stadsteam werkt aan een plan van aanpak ‘Opladen in Hasselt’

‘We willen Hasselt op de kaart zetten. Hasselt heeft ongelofelijk veel mooie plekken en heeft ook veel te bieden aan ondernemers’, aldus wethouder Rietman. In een plan van aanpak, ‘Opladen in Hasselt’, formuleert het team actiepunten om dit te bereiken. Dit plan wordt uitgevoerd door inwoners en ondernemers. 

Heeft u gevonden wat u zocht?