In de persconferentie van 6 mei is kenbaar gemaakt dat het voor volwassenen vanaf 11 mei weer mogelijk is in groepsverband te sporten. Hiervoor hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld zodat er veilig gesport kan worden in gemeente. 

Waar vinden georganiseerde activiteiten plaats?

Buiten georganiseerd sporten is toegestaan op de aangewezen sportparken in Zwartewaterland. Wanneer het niet mogelijk is om op een aangewezen sportpark de activiteiten aan te bieden, gaan we kijken waar het eventueel wel mogelijk is. Het kan zijn dat dit een locatie in de buitenruimte is.
 

Wanneer u geen lid bent van een vereniging en wel in groepsverband wil sporten

Wanneer u graag in groepsverband wilt sporten met vrienden of kennissen maar niet aangesloten bent bij een sportvereniging is dit uiteraard ook mogelijk. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het hanteren van de opgestelde richtlijnen vanuit het RIVM. Voor meer informatie kijk op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19(externe link)
 

Buurtsportcoach beschikbaar voor vragen

Vanuit de gemeente zijn de buurtsportcoaches, Martijn Jansen en Denise Homminga, het eerste aanspreekpunt zijn. Zij informeren een aantal keer per week bij de verenigingen hoe het loopt en om te kijken of er sportaabieders aan sportvelden gekoppeld kunnen worden. Verenigingen die zelf tegen zaken aanlopen kunnen ook contact opnemen met de buurtsportcoaches.

Een van hen neemt een aantal keer per week contact met jullie op om te informeren hoe het loopt binnen de vereniging en om te kijken of er sportaanbieders aan jullie sportveld gekoppeld kunnen worden. Wanneer jullie zelf tegen zaken aanlopen kun je ook met hen contact opnemen. 


Hun contactgegevens zijn:

Martijn Jansen, m.jansen@zwartewaterland.nl,  T. 06 - 30 40 85 76
Denise Homminga, d.homminga@zwartewaterland.nl, T. 06 – 44 47 45 00

Wilt u starten met een activiteit, neem dan contact op met de buurtsportcoach

Het kan zijn dat u al gestart met een deel van uw aanbod voor de jongeren tot en met 18 jaar. Wanneer u uw aanbod ook voor volwassenen wilt aanbieden dan kan dat, u hoeft hiervoor geen toestemming te vragen. Wel ontvangen wij van u een aangepast overzicht van het aanbod en welke richtlijnen jullie gaan hanteren. Dit kan via sport@zwartewaterland.nl