Wilt u gaan slopen? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Vaak is een melding voldoende.

Wat is het?

Wanneer melden en wanneer een omgevingsvergunning?

Als u meer dan 10 m3 sloopafval (sloopcontainer) heeft, dan moet u een melding doen. Een sloopmelding moet u minimaal vier weken voor de start van de werkzaamheden doen.

Wilt u een monument of binnen het beschermd stadsgezicht slopen? Dan moet u een vergunning aanvragen.
 

Op www.omgevingsloket.nl(externe link) kunt u bekijken of u een melding kunt doen of dat u een vergunning nodig heeft. Via het omgevingsloket kun u de aanvraag en/of de melding indienen.

Ga naar omgevingsloket

Sloopmelding niet compleet!

Als de sloopmelding niet compleet is krijgt u hiervan binnen 4 weken bericht. Zodra u alle gegevens compleet heeft moet u een nieuwe sloopmelding indienen.

U mag met de sloopwerkzaamheden beginnen als u een akkoord van ons heeft ontvangen op de sloopmelding. Dit akkoord sturen wij u in ieder geval binnen 4 weken.

Verwijderen van de energie-aansluiting (gas en /of elektriciteit) bij sloop

Bent u van plan om uw woning of bedrijfspand te slopen? Vergeet dan niet om de energie-aansluiting(en) vóór aanvang van de sloop te laten verwijderen. Hiermee worden gevaarlijke situaties voor u en uw omgeving voorkomen. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.

De verwijdering van uw gas- en of elektriciteitsaansluiting kunt u online aanvragen via Mijnaansluiting.nl(externe link). Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Enexis, netbeheerder in Zwartewaterland. Het adres en telefoonnummer van Enexis vindt u ook op Mijnaansluiting.nl(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?