De lijsttrekkers van de zes partijen in de gemeente Zwartewaterland hebben maandagavond met elkaar gesproken over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van een nieuwe coalitie. De SGP heeft als grootste fractie het voortouw genomen voor dit gesprek.

Met twee zetels winst is de SGP vorige week woensdag 16 maart 2022 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de winnaar geworden in Zwartewaterland. De officiële uitslag van deze verkiezingen is maandagochtend in een openbare zitting vastgesteld door het gemeentelijk centraal stembureau.

SGP-lijsttrekker Maarten Slingerland heeft tijdens de bijeenkomst met de lijsttrekkers van de andere partijen maandagavond de intentie uitgesproken om een voortzetting te verkennen van de huidige coalitie met ChristenUnie en PvdA. Het aantal zetels dat deze drie partijen samen hebben, is na de verkiezingen gestegen van 11 naar 12 van de in totaal 19 raadszetels.

De SGP gaat eerst in gesprek met de huidige coalitiepartners ChristenUnie en PvdA. Na dit gesprek vindt er opnieuw een lijsttrekkersoverleg plaats.