De overheid ondersteunt ondernemers en instellingen tijdens de coronacrisis met regelingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of een betalingsregeling voor gemeentelijke belastingen. Ook zijn er regelingen die het makkelijker maken om aan krediet te komen.

Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Kan uw bedrijf door de coronamaatregelen de gemeentelijke belastingen niet op tijd betalen? Dan mag u een betalingsregeling aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met Team Invordering door te mailen naar invordering@zwartewaterland.nl of te bellen met 14 038. De belastingen worden niet kwijtgescholden.

Tozo: overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers in de knel

Met Tozo 5 kunt u een aanvullende uitkering en/of een lening voor uw bedrijfslasten aanvragen. Tozo 5 gaat in op 1 juli en loopt tot en met 30 september 2021.

Meer over Tozo

TONK: regeling voor woonkosten

Heeft u minder inkomen als gevolg van de coronamaatregelen? En heeft u daarom moeite om uw woonkosten te betalen? Dan kan een vergoeding vanuit de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u mogelijk helpen.

Meer over TONK

Corona Cultuurfonds: financiële steun voor culturele instellingen

Culturele instellingen in Zwartewaterland die door corona in de problemen komen, kunnen financiële steun krijgen uit het Corona Cultuurfonds. Dit gemeentelijke noodfonds heeft een korte looptijd tot 1 september 2021. 

Informatie en aanvragen

Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers uit de crisis

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de Regio Zwolle Brigade en bestaat uit: 

  • Voorlichting over hulpvoorzieningen
  • Meldpunt onder- en overbezetting 
  • Hulp op maat van businessexperts

Deze ondersteuning komt bovenop de financiële hulp van het Rijk. Het doel is de werk- en innovatiekracht van bedrijven behouden.

Regio Zwolle Brigade

Upgrade jezelf: talenten ontdekken

De arbeidsmarkt in Regio Zwolle verandert in rap tempo. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van functies verandert. Dit heeft gevolgen voor werknemers en werkgevers. Upgrade jezelf gaat over talenten ontdekken, nieuwe kennis opdoen en vaardigheden aanleren, bijvoorbeeld door her-, bij- of omscholing.

Upgrade jezelf

Overige (landelijke) regelingen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van landelijke regelingen die de financiële gevolgen van het coronavirus voor ondernemers kunnen beperken.

Landelijke regelingen

Heeft u gevonden wat u zocht?