De overheid heeft meerdere regelingen in het leven geroepen om ondernemers en organisaties te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Daarbij gaat het voornamelijk om landelijke regelingen. Daarnaast zijn er ook regionale en lokale regelingen. 

Gemeentelijke regelingen

Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Heeft u vragen over lokaal beleid voor ondernemers? Neem dan contact op met het ondernemersloket via ondernemersloket@zwartewaterland.nl of via telefoonnummer 14 038 (vijf cijfers).

Kan uw bedrijf door de coronamaatregelen de gemeentelijke belastingen niet op tijd betalen? Dan mag u een betalingsregeling aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met Team Invordering door te mailen naar invordering@zwartewaterland.nl of te bellen met 14 038. De belastingen worden niet kwijtgescholden.

Corona Cultuurfonds

Culturele instellingen in Zwartewaterland die door corona in de problemen komen, kunnen financiële steun krijgen uit het Corona Cultuurfonds. Dit gemeentelijke noodfonds heeft een korte looptijd tot 1 september 2021. 

Informatie en aanvragen

Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de ‘Regio Zwolle Brigade’ en bestaat uit: 

  1. Voorlichting over hulpvoorzieningen
  2. Meldpunt onder- en overbezetting 
  3. Hulp op maat van businessexperts

Deze ondersteuning komt bovenop de financiële hulp van het Rijk. Het doel is het behoud van werk- en innovatiekracht binnen bedrijven in Regio Zwolle.

Lees meer over de hulp van Regio Zwolle Brigade.
 

Landelijke regelingen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van landelijke regelingen die de financiële gevolgen van het coronavirus voor ondernemers kunnen beperken.

Heeft u gevonden wat u zocht?