De raadsleden en het college van B&W van Zwartewaterland fietsen dit jaar op drie momenten door de gemeente om zich te laten informeren over lopende projecten. De eerste fietstocht is vrijdag 8 juli in Hasselt. In het najaar zijn Genemuiden en Zwartsluis aan de beurt.

Het eerste kernbezoek is voorbereid door de raadsleden uit Hasselt. Tijdens de fietstocht gaan de raads- en collegeleden vrijdagmiddag 8 juli onder meer in gesprek met de vrijwillige brugwachters en bezoeken ze de camperplaats.

De raadsleden bekijken tijdens het kernbezoek de voortgang van de werkzaamheden rond de Zwartewaterweg. Op deze plek wordt gewerkt aan een veiligere fietsroute. Na de zomervakantie starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Veerweg.

Bezoek aan Hasselt om de Weede

De groep fietst tijdens dit kernbezoek verder langs Hasselt om de Weede. Hier worden zij bijgepraat over de nieuwe woonwijk. Door het waterschap worden de raadsleden en het college bij het gemaal Streukelerzijl bijgepraat over de reconstructie van de Stenendijk. Het eerste kernbezoek wordt aan het einde van de middag afgesloten bij De Stadkamer in het centrum van Hasselt.

Op een later moment stellen de raadsleden van Zwartewaterland een programma op voor de kernbezoeken aan Genemuiden en Zwartsluis.