Woningnood, energiecrisis en de grootste stelselwijzigingen in het ruimtelijk domein ooit, dát zijn de opgaven waar gemeenten de komende decennia voor staan. Daar zijn onorthodoxe oplossingen voor nodig en een lange adem. Daarvoor is intensieve samenwerking met inwoners, ondernemers en andere overheden noodzakelijk. Als je daar graag je tanden in zet, is deze functie op jouw lijf geschreven!

In deze nieuwe uitdagende functie vervul je een spilfunctie binnen en buiten onze organisatie. Je bent gesprekspartner voor belangenorganisaties, inwoners, ondernemers, andere overheden in de regio en adviseur van onze bestuurders. Samen met collega’s binnen je programmateam en collega programmaregisseurs werk je vanuit een integrale visie aan lange termijn oplossingen en snelle concrete resultaten voor deze complexe opgaven.
Je zorgt voor regie en samenhang op het geheel van de opdrachten, activiteiten en resultaten voor de opgaven wonen en vastgoed, economie en bereikbaarheid. Je ontwikkelt programma’s en regisseert de uitvoering. Samen met de andere programmaregisseurs borg je de integraliteit tussen de programma’s en werk je aan het verbeteren van het programmatisch en planmatig werken binnen de eenheid.

Op naar je volgende uitdaging 

Met jouw analytische vermogen is niets mis. Je beschikt over een helicopterview en schakelt eenvoudig tussen strategie en praktijk. Je wilt gewoon zaken voor elkaar krijgen. Je weet mensen en opgaven aan elkaar te verbinden. Je weet hoe de hazen lopen in de politieke arena, in de organisatie en in de samenleving. Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartners, of dat nu een bestuurder, directeur of collega is. Je bent een stevige gesprekspartner en legt makkelijk contacten.

Wat vragen wij van je 

Je gelooft dat het altijd beter kan en blijft jezelf en ons uitdagen. Je houdt je blik op de gehele context, op toekomstige ontwikkelingen en bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de omgeving waarbinnen je opereert. Van daaruit kom je tot een visie op dat wat de organisatie te doen staat. Je bevordert interne verbeteringen en neemt mensen op een inspirerende manier hierin mee. Voor de betrokken teams in de organisatie, het bestuur en daarbuiten bekleed je een gezichtsbepalende rol en ben je een drijvende kracht achter verbeteringen, innovaties en veranderingen. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, prioriteiten en overziet de bestuurlijke besluitvorming.

Je denkt buiten de bestaande kaders, signaleert en analyseert kansen en knelpunten en weet compromissen te sluiten. Je benut je kritische houding om de gewenste resultaten en effecten te bereiken. Integraal werken, transparantie en creativiteit zit in je genen. Je bent in staat om continu strategische en thema-overstijgende afwegingen te maken. Wat we verder van je vragen:

 • Je hebt een hbo of wo werk- en denkniveau en aantoonbare politiek-bestuurlijke advieservaring
 • Je hebt ruime kennis en ervaring met onderwerpen op het gebied van wonen en economie
 • Je hebt aantoonbaar meerdere jaren complexe projecten geleid en gedegen ervaring met inspraak en samenspraak

Dit bieden wij jou?  

Je komt te werken in een enthousiast team met volop de ruimte om je te ontwikkelen, daarnaast kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 6.470 (schaal 12), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • Trainingen en opleidingen.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Pensioenregeling bij ABP.
 • Betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • Een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.

Beleef de Gemeente Zwartewaterland 

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv! 

Stuur je CV(externe link)

Heb je vragen?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Ivo Leijten, Eenheidsmanager. Vragen over de procedure kun je richten aan onze recruiter Femke Beltman. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.