Wilt u gratis uw verkeerskennis opfrissen? Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder. De opfriscursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. De eerstvolgende cursus vindt op vrijdag 11 en 25 maart plaats in d'Overtoom in Genemuiden.

In 2 bijeenkomsten van elk 2 uur leert u meer over nieuwe typen vervoersmiddelen, nieuwe verkeersregels en over ingewikkelde verkeerssituaties. Zoals kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.

U wordt op beide dagen verwacht. Deelname op allebei de dagen is gratis. De cursusdata zijn:

  • 1e bijeenkomst: vrijdag 11 maart 2022 van 10.00 tot 12.00 uur.
  • 2e bijeenkomst: vrijdag 25 maart 2022 van 10.00 tot 12.00 uur.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus vertelt een gecertificeerde voorlichter van VVN hoe u langer mobiel kunt blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. 

Aanmelden

Er zijn een paar plekken beschikbaar. Aanmelden voor deze cursus kan op www.vvn.nl/opfriscursussen(externe link). U kunt ook mailen naar steunpuntoost@vvn.nl. Zet in het onderwerp: VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in uw mail verder uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Geef ook aan of u wilt deelnemen aan de praktijkrit. 

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief. Wilt u meer informatie? Bel naar 088 524 89 20.

Individuele praktijkrit

Wilt u naast de opfriscursus een individuele praktijkrit in uw eigen auto? Dan kan dit met een ritbegeleider van VVN. Deze rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten kost € 15.

Tijdens en na afloop van de praktijkrit krijgt u tips en adviezen over uw rijvaardigheid. U kunt door deelname uw rijbewijs niet verliezen.