Hoe neem je afscheid van een overleden dierbare tijdens de pandemie? Waar vind je hulp bij het rouwproces tijdens de pandemie? Deze vragen komen aan de orde tijdens de online lezing van bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht).

Wethouder Knol is enthousiast over de lezing. ‘Het is een uniek aanbod van de Rijksuniversiteit. Ik zou zeggen: kamp je met negatieve gevoelens door corona, ga dan kijken. Wie weet is online hulp iets voor jou. De lezing sluit bovendien goed aan op de rest van het uitgebreide aanbod van coronanazorg in Zwartewaterland. Dat aanbod staat overzichtelijk op de website van de gemeente.’

Studie naar effect online hulp

Tijdens de lezing wordt uitgebreid ingegaan op de individuele rouwbehandeling die de Rijksuniversiteit Groningen aan onze inwoners aanbiedt. Je krijgt dan online cognitieve gedragstherapie, gericht op rouw na overlijden van een dierbare tijdens corona. Het programma doorloop je zelfstandig, zonder ondersteuning van een therapeut. De universiteit onderzoekt tegelijkertijd hoe effectief deze online hulpverlening is.

Voor meer informatie en aanmelden voor dit onderzoek, zie www.rouwencorona.nl. De lezing is van 20.00 - 21.30 uur. Aanmelden kan door een gratis ticket te bestellen. Na aanmelding ontvang je een link in je mailbox om deel te nemen.

Uitgebreid aan bod nazorg

Zwartewaterland heeft een uitgebreid aanbod aan coronanazorg. Zo organiseren psychosociaal therapeut Klaartje Zwitser en welzijnsconsulent Monique Platel groepsgesprekken. Deze gesprekken, waarbij je met lotgenoten in gesprek gaat, zijn laagdrempelig. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Klaartje Zwitser: info@klaartjezwitser.nl

Welzijn Ouderen Zwartewaterland heeft een Telefooncirkel. Vrijwilligers bellen wekelijks met alleenstaande zelfstandig wonende senioren in onze gemeente om te horen hoe het gaat. De gesprekken geven een veilig gevoel. Deelname is kosteloos. Opgeven kan bij welzijnsconsulent Monique Platel: 06 209 77785.

Meer weten over nazorg in Zwartewaterland? Klik hier