Partijen die nu niet in de Tweede Kamer zitten en wel willen meedoen aan de verkiezingen moeten bij hun kandidatenlijst ondersteuningsverklaringen van kiesgerechtigden kunnen inleveren. Voor onze regio (kieskring Zwolle) gaat het om minimaal 30 ondersteuningsverklaringen. Levert u zo’n verklaring in, dan geeft u aan dat de partij mag meedoen aan de verkiezingen. U mag slechts één verklaring per verkiezing afleggen. Deze verklaring kunt u niet meer intrekken.

Wat kunt u doen?

U ontvangt een ondersteuningsverklaring van de betreffende partij. Maak vervolgens een afspraak op het gemeentehuis. Neem het formulier en een geldig legitimatiebewijs mee. U ondertekent het formulier in het bijzijn van een medewerker van team burgerzaken. Deze controleert of u kiesgerechtigd bent en vult het formulier verder in. Ook moet u in de gemeente Zwartewaterland wonen. U neemt het formulier weer mee. U zorgt zelf dat het bij de politieke partij terecht komt. 

Let op: uw gegevens zijn openbaar!

Het centraal stembureau onderzoekt de geldigheid van   de ingeleverde kandidatenlijsten en legt deze na goedkeuring samen met de ondersteuningsverklaringen ter inzage. Daarmee worden uw gegevens op de ondersteuningsverklaring dus ook openbaar.

Heeft u gevonden wat u zocht?