Home > Omgevingswet > Omgevingsvisie > Ontmoetingen

Ontmoetingen

Hoe ziet u de toekomst? Hoe ziet uw leven er over 20 jaar uit? Wat betekenen ontwikkelingen op gebied van innovatie, digitalisering en duurzaamheid voor ons als inwoners van Zwartewaterland, voor uw bedrijf of organisatie en voor ons als gemeente? Wat vinden we belangrijk met elkaar in Zwartewaterland? Samen met u willen we een beeld krijgen van die toekomst en onze ambities vastleggen in de Omgevingsvisie. In die visie staat wat wij met elkaar belangrijk vinden als het om de leefomgeving gaat: over alles wat u ziet, ervaart, hoort en ruikt. Dit kan over gebouwen, wegen, stoepen en water gaan, maar ook over gras, bomen en monumenten. Over vergrijzing, het omgaan met polders, bereikbaarheid, wel of geen winkels. Over gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. In de Omgevingsvisie denken we vanuit de maatschappelijke opgaven voor de fysieke leefomgeving, maar ook het sociaal domein. Doe mee. Praat mee. Laat u inspireren en doe nieuwe inzichten op. Zo werken we samen aan een mooier, socialer en gezonder Zwartewaterland.

Ontmoetingen

Dat gesprek gaan we graag met u aan tijdens de Ontmoetingen. Deze bijeenkomsten organiseert de gemeente Zwartewaterland op 14, 15, 21 en 22 mei per deelgebied. Daarna volgt nog een slotontmoeting op 11 juni. Tijdens deze avonden denken we samen na over wat we belangrijk vinden. Welke kenmerken en sterkten hebben Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en het buitengebied nu al? Waar zien we nog kansen of uitdagingen? En welke sociale en ruimtelijke ambities willen we stellen voor de komende jaren? Daar gaan we graag met u en iedereen in Zwartewaterland over in gesprek.

Wat kunt u verwachten tijdens de Ontmoetingen?

  • Inloop
  • Verhaal van een inspirerende spreker
  • Iedereen doet mee: dynamische discussies (2 rondes)
  • Terugkoppeling
  • Afsluiting met een drankje

Bent u er ook bij?

Aanmelden voor de bijeenkomsten in de drie kernen en het buitengebied kan via de link 'AANMELDEN' in onderstaand overzicht.

Ontmoeting Zwartsluis Dinsdag 14 mei 2019
inloop 19:00 uur
start programma: 19:30 uur

Sluuspoort
Zwartsluis

AANMELDEN

Ontmoeting Hasselt Woensdag 15 mei 2019
inloop 19:00 uur
start programma: 19:30 uur
De Herderin
Hasselt

AANMELDEN

Ontmoeting Genemuiden Dinsdag 21 mei 2019
inloop 19:00 uur
start programma: 19:30 uur
De Kaaihof
Genemuiden

AANMELDEN

Ontmoeting Buitengebied Woensdag 22 mei 2019
inloop 19:30 uur
start programma: 20:00 uur
De Driester 
Kamperzeedijk

AANMELDEN

Gezamenlijke slotontmoeting

Dinsdag 11 juni 2019 volgt

AANMELDEN

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de Omgevingsvisie naar

Omgevingsvisie