Een Koninklijke Onderscheiding, noemen we ook wel een ‘lintje’. Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de maatschappij? En wilt u deze persoon in het zonnetje zetten? Draag hem of haar aan voor een Koninklijke onderscheiding.

Bijzondere verdiensten

Iemand kan een lintje verdienen als er sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Het kan gaan om vrijwilligerswerk, maar ook om buitengewone prestaties van mensen in hun werk. De verdiensten moeten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan iemand is verbonden. De samenleving moet er ook baat bij hebben.

Voordragen

Iedereen kan iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Hiervoor moet u een onderbouwde aanvraag indienen bij de burgemeester van Zwartewaterland. Bij dit voorstel voegt u brieven van anderen die dit voorstel ondersteunen.

Dien het voorstel op tijd in

Ieder jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag is de ‘Lintjesregen’. Op die dag reikt de burgemeester de lintjes uit. Het aanvragen van een lintje. kost veel tijd. Vraag daarom op tijd een onderscheiding aan. Uw voorstel moet uiterlijk 1 juni, het jaar ervoor, bij ons binnen zijn.
Wilt u iemand voor een ander moment in het jaar voordragen, bijvoorbeeld bij een jubileum of een afscheid? Dan moet u de aanvraag minimaal zes maanden van te voren indienen.

Meer informatie

Heeft u iemand op het oog? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via T. 14 038. Zij kunnen u in grote lijnen al aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding.

Meer informatie over het decoratiestelsel en het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding op www.lintjes.nl(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?