Droog weer noodzakelijk voor aanbrengen en uitharden van coating

Aanstaande zaterdag wordt bij goed weer de gekleurde coating aangebracht op de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan en op een deel van de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. De coating moet uitharden tot maandagochtend. Vanaf zaterdag 9 oktober 06:00 tot maandag 11 oktober 06:00 uur is doorgaand verkeer over de Vaartweg daarom niet mogelijk. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet. De kruising Vaartweg/Viandenstraat/Malcorpslaan is komend weekend dicht vanuit alle richtingen. Op de kruising Vaartweg/Telvorenstraat/Malcorpslaan is één rijbaan open voor verkeer van en naar de Nadorst. Verkeer kan de werkzaamheden daar om en om passeren. Verderop in de Malcorpslaan, bij de aansluiting met de Sikkel, wordt op dit moment een drempel aangelegd. De aannemer zorgt ervoor dat dit wegvak komend weekend begaanbaar is voor alle verkeer. 

Aanpassen verkeersregelinstallatie kruising Telvorenstraat als laatste klus

De laatste klus is het aanpassen van de verkeersregelinstallatie bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. Beide zijwegen krijgen nieuwe grondkabels en detectielussen zoals dat ook al gebeurd is bij de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan. Van maandag 11 oktober 06:00 uur tot vrijdag 15 oktober 16:00 uur ontstaat hierdoor verkeershinder bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. De Vaartweg oversteken vanaf de Telvorenstraat naar de Malcorpslaan en vice versa is dan niet mogelijk. De Welkoop, de Dierenartspraktijk en sportpark Het Hoenbroeck zijn in deze week te bereiken via de kruising Viandenstraat/Malcorpslaan via een tijdelijke rijplatenbaan. De Vaartweg blijft tijdens deze werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Buiten de spits, tussen 9:00-15:00 uur, is het mogelijk dat 1 rijbaan van de Vaartweg tijdelijk dicht gaat. Verkeersregelaars leiden het verkeer dan langs de werkzaamheden. Met het klaren van deze klus is ook de verkeershinder op de Vaartweg voorbij.
 

Openbaar vervoer lijn 70 

De bushaltes voor lijn 70 in de Nadorst en aan de dr. H.A.W. van der Vechtlaan zijn nog steeds buiten gebruik. Dit heeft mede te maken met de werkzaamheden bij Zwolle aan de Ordelseweg en Kranenburgweg. Meer informatie over de dienstregeling van Connexxion vindt u op www.connexxion.nl/dienstregeling.
 

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.zwartewaterland.nl/vaartweg