De gemeente Zwartewaterland heeft een Kindpakket. Het Kindpakket is voor kinderen tot en met 17 jaar. Hiermee kunnen zij meedoen aan allerlei activiteiten.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er een bedrag beschikbaar van € 150,00. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar een bedrag van € 300,00.

De vergoeding is voor:

  • kosten zwemles;
  • kosten schoolreisje;
  • kosten kinderfeestje;
  • abonnementskosten zwembad;
  • sport en recreatieactiviteiten;
  • schoolboeken en anderen leermiddelen.

Voorwaarde

Om een vergoeding te krijgen, mag uw kind bij de aanvraag niet ouder zijn dan 17 jaar . Krijgt u een bedrag toegekend? Dan wordt het bedrag in één keer overgemaakt. U kunt dit dan zelf besteden. Wij controleren steekproefsgewijs of de bedragen besteed zijn aan de kinderen. Daarom moet u bonnen van gekochte spullen een jaar lang bewaren.

Extra: eenmalige tegemoetkoming

Gaat uw kind voor het eerst van de basisschool naar de middelbare school? Dan kunt u ook een eenmalige tegemoetkoming van € 400,00 aanvragen. Dit bedrag is bijvoorbeeld voor een fiets, laptop of Ipad. Om deze tegemoetkoming te krijgen, moet u een kopie van het inschrijvingsbewijs van school met de aanvraag meesturen.

Aanvragen 

Het Kindpakket 2022 kunt u aanvragen vanaf 1 april 2022. U komt hiervoor in aanmerking als uw inkomen minder dan 120% van de bijstandsnorm bedraagt. U hoeft dan alleen het ingevulde formulier en de bewijsstukken aan te leveren. Dit kan online tot 31 december 2022.

Kindpakket aanvragen

Let op! U kunt een bijdrage voor het Kindpakket slechts éénmaal per jaar aanvragen! 

Jarige Job Verjaardagsbox

Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar? Dan kunt u een gratis Jarige Job Verjaardagsbox krijgen. Zo kan uw kind zijn of haar verjaardag vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Er zit van alles in. Een cadeautje, slingers, een traktatie. U kunt een Verjaardagsbox aanvragen op www.stichtingjarigejob.nl(externe link). Let op: dit moet wel zes weken van tevoren! 

Heeft u gevonden wat u zocht?