De nieuwbouw in de nieuwe woonwijk in Hasselt om de Weede is in volle gang. Van de lopende kaveluitgifte zijn er op dit moment nog enkele kavels beschikbaar. Na de zomer komen er nog 5 bouwkavels voor vrijstaande woningen in de wijk ‘Statige Stadsweide’ in de verkoop. 

De ruime, nieuwe woonwijk grenst aan de Stadsweide en is omgeven door landelijk groen, weide en vogels. De meeste kavels liggen aan een nieuwe watergang. De verkoop start op 5 september via een inschrijfknop op deze pagina.

Deze fase bestaat uit vier deelgebieden. Veld 1 en 2, waar deze uitgifte om draait, zijn onderverdeeld in de gebieden: ‘Statige Stadsweide’, ‘Weederanden’ en ‘Groene woonstraten’.  


Veld 1 en veld 2 met de gebieden 'statige stadsweide', 'weederanden' en 'groene woonstraten'
Beschikbare kavels veld 1 en veld 2

Per woonsfeer gelden (deels) verschillende randvoorwaarden, deze worden beschreven in het beeldkwaliteitplan. Daarnaast gelden voorschriften uit het bestemmingsplan en het stedenbouwkundig plan. In het kavelpaspoort vindt u een overzicht van alle relevante onderdelen. Het is de basis voor de ontwikkeling van bouwplannen binnen de woonvelden.

Informatie over de kavels

  • Veld 1 bestaat uit 19 kavels voor vrijstaande woningen (waarvan 5 later beschikbaar komen, hou hiervoor de website of de Stadskoerier in de gaten). U kunt hier, binnen de kaders van het plan, uw eigen droomwoning bouwen. Het merendeel van de kavels grenst aan de nieuwe aangelegde watergang. 
  • Veld 2 bestaat uit 8 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-één-kap woningen. 
  • Alle kavels voor twee-onder-één-kap woningen zijn inmiddels verkocht.
  • De oppervlakte van de kavels varieert van ca. 420 tot 677 m2. De kavelprijs is vanaf € 376,00 per m2 inclusief 21% btw. Lees in de documentatie hieronder meer over deze 31 kavels, de exacte prijs per kavel, de bebouwingsuitgangspunten per gebied en bekijk de tekeningen.

Op bovenstaand overzicht ziet u welke kavels nog beschikbaar zijn. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Documentatie

Toelichting 

Hieronder vindt u in PDF alle beschikbare documentatie waaronder de model koopovereenkomst voor de kavels van zowel de vrijstaande als twee-onder-één-kap woningen. De bepalingen voor veld 1 en 2 verschillen enigszins. Lees deze, voor u zich inschrijft, zorgvuldig door. 

Over de milieutechnische staat van het verkochte zijn onderzoeken verricht. De resultaten vindt u in het verkennend bodemonderzoek. Koper verklaart met de inhoud van deze rapporten bekend te zijn. Uit deze rapporten blijkt dat het verkochte in milieutechnisch opzicht geschikt is voor de door koper beoogde bestemming ‘wonen’.

Hieronder treft u ook het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan aan dat is vastgesteld op 18 maart 2021. De woningmarkt is na het opstellen van dit plan sterk gewijzigd. Wij verwachten dat de situatie blijft wijzigen. Dit zal iets betekenen voor onze plannen in Hasselt om de Weede. Het kan dus zijn dat er een verandering in woningtypes in de plannen doorgevoerd gaat worden.

Interesse?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met mevrouw G. van Dalfsen-Jordens, team Vastgoed, telefoonnummer 14 038 of per mail o.v.v. Bouwkavels over de Weede via info@zwartewaterland.nl.

Fase 1b Over de Weede (maquette)

 Afbeelding van maquette van fase 1b - Over de Weede

Disclaimer

Alle informatie op deze pagina en in de bijbehorende documenten is met de grootst mogelijke zorg tot stand gekomen. Gemeente Zwartewaterland werkt de inhoud van de website en bijbehorende documentatie regelmatig bij en actualiseert de website regelmatig. Ondanks deze inspanningen, is het mogelijk dat inhoud van deze website en/of bijbehorende documentatie onvolledig of verouderd is. Eveneens geeft de gemeente Zwartewaterland op geen enkele wijze garantie over de juistheid of volledigheid van de informatie die op deze website en/of bijbehorende documentatie wordt geraadpleegd. Gemeente Zwartewaterland is niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe partijen waar naar verwezen wordt. De gemeente Zwartewaterland verschaft informatie op haar website, zonder enkele garantie of waarborg. Aan de informatie op de website en/of in de bijbehorende documentatie kunnen op geen enkele wijze rechten aan worden ontleent.