Zwartewaterlanders kunnen op donderdag 15 en vrijdag 16 september textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Stichting Aangepast Paardrijden Kampen (Zwartendijkruiters). Komende maandag of dinsdag valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.

Inwoners van Zwartewaterland kunnen de afvalzakken vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom. 

In Genemuiden worden de zakken opgehaald op donderdag 15 september, in Hasselt en Zwartsluis op vrijdag 16 september.
 

Het is belangrijk dat het textiel droog en schoon is. Ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken in zitten. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren horen niet in de afvalzakken thuis. Deze materialen moeten bij het grofvuil.

De Zwartendijkruiters geven iedereen de mogelijkheid om te paardrijden. In de lessen is er ruimte voor mensen met verschillende beperkingen, zoals autisme, ADHD, een verstandelijke of lichamelijke beperking.