Home > Inwoners > Verkeerscirculatieplan Hasselt

Verkeerscirculatieplan Hasselt

Hoe ziet u het verkeer het liefst door Hasselt rijden? Er liggen vier varianten op tafel voor het optimaliseren van de verkeerscirculatie in de binnenstad van Hasselt. Die willen wij graag aan u voorleggen. Laat ons weten welke variant uw voorkeur heeft!

Bekijk de vier varianten

Hieronder vindt u de vier varianten voor de verkeerscirculatie in de binnenstad van Hasselt. Klik op de afbeeldingen om de varianten beter te bekijken. In het groen is de nieuwe, gewijzigde route weergegeven. Bij elke variant zijn de effecten aangegeven. 

Variant 1                                          Variant 2

Variant 1  Variant 2

Variant 3                                          Variant 4

Variant 3  Variant 4

Alle varianten gaan uit van een op de Van Nahuysweg aan te sluiten parallelweg Bodewes ten noorden van de N331. Deze parallelweg gaat dienen als ontsluiting voor het centrum, de bewoners van de Van Nahuysweg en de gebruikers van de jachthaven en het voormalige Bodewesterrein. 

Ervaar de effecten vanuit uw straat

Wilt u weten wat de effecten van de vier varianten zijn voor uw straat? Wat gaat er bijvoorbeeld veranderen in uw rijroute? Ga dan naar onderstaande kaart en klik op uw straat. 

Kaart openen

Geef uw voorkeur door

Graag horen wij voor 22 februari 2019 welke variant uw voorkeur heeft. U kunt dit digitaal doorgeven of via de antwoordstrook in de Stadskoerier van 30 januari 2019. 

Digitaal uw voorkeur doorgeven

Eerst meer informatie? Kom naar de inloopavond

Wilt u eerst wat meer informatie? Kom dan op dinsdag 12 februari 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur naar de vrije inloopavond over dit verkeerscirculatieplan. In de hal van het gemeentehuis geven wij u graag een toelichting op de vier varianten en antwoord op al uw vragen. Vervolgens kunt u ook ter plekke uw voorkeur voor een bepaalde variant aangeven.

Nogmaals de varianten op een rij