Home > Inwoners > Verkeerscirculatieplan Hasselt

Verkeerscirculatieplan Hasselt

Hoe ziet u het verkeer het liefst door Hasselt rijden? Er liggen vier varianten op tafel voor het optimaliseren van de verkeerscirculatie in de binnenstad van Hasselt. Deze varianten hebben wij aan u voorgelegd. Tot 22 februari 2019 kon u ons laten weten welke variant uw voorkeur heeft. Deze datum is inmiddels gepasseerd. Wij gaan nu verder aan de slag met de informatie die wij hebben ontvangen.  

Bekijk de vier varianten

Hieronder vindt u de vier varianten voor de verkeerscirculatie in de binnenstad van Hasselt. Klik op de afbeeldingen om de varianten beter te bekijken. In het groen is de nieuwe, gewijzigde route weergegeven. Bij elke variant zijn de effecten aangegeven. 

Variant 1                                          Variant 2

Variant 1  Variant 2

Variant 3                                          Variant 4

Variant 3  Variant 4

Alle varianten gaan uit van een op de Van Nahuysweg aan te sluiten parallelweg Bodewes ten noorden van de N331. Deze parallelweg gaat dienen als ontsluiting voor het centrum, de bewoners van de Van Nahuysweg en de gebruikers van de jachthaven en het voormalige Bodewesterrein. 

Ervaar de effecten vanuit uw straat

Wilt u weten wat de effecten van de vier varianten zijn voor uw straat? Wat gaat er bijvoorbeeld veranderen in uw rijroute? Ga dan naar onderstaande kaart en klik op uw straat. 

Kaart openen

Nogmaals de varianten op een rij