Home > Inwoners > Vacatures > Vacature Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling - Stedenbouw

Vacature Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling - Stedenbouw

Dit item is verlopen op 09-02-2018.

De gemeente Zwartewaterland ligt in Noordwest Overijssel en heeft ruim 22.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de drie hoofdkernen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, elk met hun eigen identiteit en kernmerken, en het buitengebied met de kleinere kernen en buurtschappen. De hoofdkernen zijn aan elkaar verbonden door de rivier het Zwarte Water. Wij zijn trots op de betrokken gemeenschap, een actief verenigingsleven en veel ondernemerschap. De Zwartewaterlandse samenleving is continu in beweging en de gemeente beweegt mee. De gemeente Zwartewaterland geeft inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers ruimte om zelf initiatieven te ontplooien. Hierbij staan de kerncompetenties kwaliteit gericht, tactvol communiceren, resultaat gerichtheid en reflecteren centraal.

Wij zoeken een:

Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling - Stedenbouw (18-24 uur per week).

In deze functie voer je de regie op de ruimtelijke kwaliteit in de gemeente. Je ontwikkelt met interne en externe partners stedenbouwkundige visies en vertaalt deze naar concrete en realistische doelstellingen op de verschillende schaalniveaus. Je stelt stedenbouwkundige kaders en (inrichtings-)plannen op en adviseert in omgevingsaanvragen, ruimtelijke projecten, beleidsnota’s, beeldkwaliteit- en bestemmingsplannen. Als stedenbouwkundige werk je samen met collega’s en externe partners aan een optimale vormgeving van de fysieke leefomgeving. Onmisbaar is dat je oog en oor hebt voor de verschillende belangen die hierin samen komen, deze met elkaar weet te verbinden en je voorstellen met enthousiasme en overtuiging naar voren kunt brengen. Daarnaast adviseer je met betrekking tot het monumentenbeleid en het welstandsbeleid. Je signaleert, analyseert en inventariseert de relevante ontwikkelingen in het vakgebied en doet hiervoor voorstellen. Je geeft invulling aan het gemeentelijke erfgoed- en monumentenbeleid, waaronder de afronding van de uitbreiding van de gemeentelijke monumentenlijst.

Je taken bestaan onder andere uit:

• adviseren m.b.t. monumentenbeleid (ook secretariaat van gemeentelijke monumentenraad voeren)
  • inbreng leveren bij ruimtelijke projecten op gebied van stedenbouw (je ontwerpt schetsvoorstellen en concepten op alle schaalniveaus)
  • adviseren m.b.t. het Welstandsbeleid (adviseren over en toetsen op Welstandsnota)
  • adviseren bij Omgevingsaanvragen die afwijken van het bestemmingsplan

Wij vragen:

• minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld op gebied van stedenbouw of architectuur
  • minimaal 5 jaar relevante ervaring
  • ervaring in een dynamische en politiek-bestuurlijke omgeving, waarin je snel kunt schakelen tussen verschillende belangen en oplossingen
  • ruime ervaring met het schrijven van beleidsstukken rond stedenbouwkundige vraagstukken
  • communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • een teamspeler, die op inspirerende wijze het beste uit zichzelf en anderen weet te halen
  • een groot creatief en analytisch denkvermogen

Wij bieden:

• afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris conform schaal 10 van de salaristabel gemeenteambtenaren, (minimaal € 2.795,00 en maximaal € 4.225,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband).
  • een mooie uitdaging binnen een ambitieuze en collegiale werkomgeving
  • kansen om je te ontwikkelen door middel van opleidingen en/of trainingen
  • toegang tot de e-learning omgeving van de Zwartewaterland-Academie (inclusief IPad)
  • ruime verlofmogelijkheden volgens het Individueel Keuze Budget (IKB)
  • collectiviteitskorting bij o.a. zorgverzekeraars IZA, CZ en Menzis, korting door lidmaatschap bij inkoopcoöperatie OverdeIJssel en de mogelijkheid tot privélease bij GroenRijden

Informatie/procedure

Je standplaats is Hasselt. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamcoördinator, de heer R. Kok, T 14 038. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met de personeelsadviseur, mevrouw H. van Dieren, T 14 038. De gemeente Zwartewaterland hanteert de NVP sollicitatiecode. Een competentietest kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Bij deze functie hoort het functieprofiel van Medewerker Beleid en Ontwerp B.

Geïnteresseerd?

Heb je belangstelling, dan kun je tot 9 februari per mail solliciteren naar sollicitatie@zwartewaterland.nl onder vermelding van vacaturenummer 1808.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.