Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Zwartewaterland organiseert cursus positief opvoeden

Zwartewaterland organiseert cursus positief opvoeden

RSS

Op 28 maart 2019 start de cursus positief opvoeden voor ouders van kinderen van nul tot twaalf jaar in Genemuiden. De cursus bestaat uit vier avonden en een slotavond en heeft tot doel om het opvoeden gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

Leer de vaardigheden kennen die passen bij jouw kind

Huilend door de supermarkt, niet luisteren tijdens de verjaardagsvisite of onophoudelijk klieren onder het eten. Alle ouders kennen situaties, waarin hun kind bepaald gedrag laat zien waar ouders moeite mee hebben. Maar hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? Daarvoor is niet één juiste manier, maar tijdens de cursus positief opvoeden leer je de vaardigheden kennen die bij jou en jouw kind passen.

Preventiewerker Aukje van den Arend verzorgt de cursus en graag licht zij een tipje van de sluier op.

"Positief opvoeden begint met aandacht geven aan je kind. Zo kun je een te veel aan ongewenst gedrag voorkomen. Laat je kind wel ongewenst gedrag zien dan zijn er diverse vaardigheden om op een rustige manier sturing te geven. Tijdens de cursus oefen je deze vaardigheden eerst samen om ze vervolgens thuis toe te passen. Zo leer je wat voor jou werkt en creëer je geloof in eigen kunnen om ongewenst gedrag op een positieve manier te overwinnen. De cursus heeft tot doel om het opvoeden van kinderen gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier op te voeden en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren".

Actieve deelname

De cursus is voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar die meer kennis willen over het opvoeden en vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek ga je zelf en in groepjes aan de slag met het formuleren van doelen en het stimuleren van goed gedrag. 

Overige cursusinformatie

Deze cursus voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar bestaat uit vier avonden van half acht tot half tien en een slotavond. Cursusdata zijn: 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april en de slotavond is op 16 mei. Cursuslocatie is Jan van Arkelstraat 5 in Genemuiden. Cursusleidster is Aukje van de Arend, preventiemedewerker bij de gemeente Zwartewaterland. U betaalt een eigen bijdrage van 15 euro.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan aan of mail voor vragen naar a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Hasselt, 18 maart 2019