Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Wordt uw straat de groenste straat van Overijssel?

Wordt uw straat de groenste straat van Overijssel?

Heeft uw straat verkoelende bomen tegen de zomerhitte zoals afgelopen zomer? Kleurige bloemenranden en geveltuintjes langs de huizen? Geen natte voeten bij een flinke regenbui? Of woont u vooral tussen beton en stoep en kan uw straat wel wat Factor Groen gebruiken? Meld u dan met uw straat voor 1 januari 2019 aan en maak kans op €20.000 euro om uw straat te vergroenen!

Groen, groener, groenst

Dit is alweer de vierde editie van de Groen-Groener-Groenst prijsvraag die de provincie Overijssel organiseert. Overijsselse organisaties begeleiden buurtorganisaties (of voor de gelegenheid samengestelde straatcommissies) bij het maken van een plan. Dus trommel uw buren op om samen te brainstormen over hoe jullie straat groener kan. Dat kan in drie categorieën: kindvriendelijkheid, biodiversiteit en klimaatbestendigheid.

De wedstrijd

Uit elke gemeente in Overijssel wordt een straat geloot. Deze straten werken hun ontwerp, met hulp van Overijsselse organisaties, verder uit. Een vakkundige jury beoordeelt jullie groene plannen en kiest de straten uit die meedingen naar een prijs in de grote finale. In elke categorie wint één straat. Die straat krijgt €20.000 om het ontwerp uit te voeren.

Aanmelden en meer informatie

Meld uw straat aan op www.groenstestraatvanoverijssel.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de wedstrijd.

Hasselt, 3 december 2018