Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Werkzaamheden Meppelerdiepbrug Zwartsluis op 1 en 2 november

Werkzaamheden Meppelerdiepbrug Zwartsluis op 1 en 2 november

RSS

Vanaf vrijdagochtend 1 november 09.00 uur tot en met zaterdagavond 2 november laat Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren aan de Meppelerdiepbrug in Zwartsluis. Een zogenaamde voegovergang (de aansluiting tussen de brug en het beweegbare brugdek) is losgeraakt. Dit gebeurde het afgelopen jaar al eerder en geeft geluidsoverlast voor de omwonenden. Om dit probleem definitief te verhelpen heeft Rijkswaterstaat Strukton opdracht gegeven deze voegovergang geheel te verwijderen en vernieuwen.

Sloop kan geluidsoverlast geven

Op vrijdagochtend en vrijdagmiddag 1 november wordt de oude voegovergang gesloopt. Dit kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Vanaf vrijdagavond en de hele zaterdag zijn de werkzaamheden rustiger van aard. Ze bestaan uit het storten van nieuw beton en het laten uitharden hiervan.

Inzet verkeersregelaars

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de Meppelerdiepbrug. Er worden verkeersregelaars ingezet. Zij laten het verkeer om en om passeren.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Rijkswaterstaat op T. 0800-8002 of digitaal via het contactformulier van Rijkswaterstaat 

Hasselt, 23 oktober 2019