Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Wees bewust van de risico’s van illegaal vuurwerk

Wees bewust van de risico’s van illegaal vuurwerk

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Politie en gemeente vragen overlast van en handel in illegaal vuurwerk te melden

De afgelopen weken hebben politie en gemeente meerdere meldingen ontvangen over zwaar illegaal vuurwerk dat wordt afgestoken in de gemeente. Naast overlast voor omwonenden en eventuele schade die het veroorzaakt, brengt het afsteken van illegaal vuurwerk grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn niet alleen van toepassing op degene die het vuurwerk afsteekt, maar ook op de omgeving. Burgemeester Bilder:

Het illegale vuurwerk is tegenwoordig zo zwaar, dat het onverantwoord is om het af te steken. Stel je voor dat het vuurwerk in de buurt van een toevallige voorbijganger of omstander tot ontploffing komt. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn. Ook met de opslag van zwaar illegaal vuurwerk in woningen of schuurtjes breng je niet alleen je zelf, maar ook je omgeving ernstig in gevaar.’

In overleg met de politie is besloten de controle op zowel het bezit als het afsteken van illegaal vuurwerk in de gemeente te intensiveren. Burgemeester Bilder:

Graag wil ik ook een beroep doen op de samenleving in de hoop dat ze de gevaren inziet en de politie informatie verschaft om het illegale vuurwerk een halt toe te roepen.

De politie speurt op het internet ook intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Verkopers worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt en kopers worden achterhaald en krijgen bezoek van de politie.

Overlast of vermoeden van opslag/handel?

Ondervindt u in uw buurt overlast van (illegaal) vuurwerk ? Meld dit direct bij de politie via telefoonnummer 09008844. Heeft u het vermoeden dat in uw buurt illegaal vuurwerk ligt opgeslagen en/of wordt verhandeld? Ook dan kunt u bellen met het voornoemde telefoonnummer. Meldt u liever anoniem? Bel met M. van meld misdaad anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Meer informatie:

Kijk op www.politie.nl