Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Van der Vechtlaan Hasselt gestremd van 22 t/m 29 mei

Van der Vechtlaan Hasselt gestremd van 22 t/m 29 mei

Van 20 mei tot en met 5 juni zijn er werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe rioolleiding tussen de Van der Vechtlaan en de Prinsenstraat in Hasselt. De Van der Vechtlaan is hierdoor van 22 tot en met 29 mei afgesloten voor alle verkeer vanaf de rotonde bij de Boni tot de afslag Van Haersoltelaan. Het verkeer wordt omgeleid.

De nieuwe rioolleiding wordt door het westelijke gedeelte van het bestaande sportterrein gelegd. De aanpassing van het rioolstelsel zorgt in de toekomst voor een betere afvoer van regenwater in de woonwijk. De firma BAM voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Zwartewaterland.

Hinder en omleiding

De Van der Vechtlaan (ter hoogte van huisnummer 80) is van 22 tot en met 29 mei afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Tijdens de afsluiting is de bushalte aan de Van der Vechtlaan buiten gebruik. De lijnbus rijdt tijdelijk een alternatieve route.

Planning

De werkzaamheden beginnen op maandag 20 mei 2019 aan de zijde van de Van der Vechtlaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het werk naar verwachting op 5 juni 2019 afgerond. De afsluiting van de Van der Vechtlaan duurt ongeveer een week, van 22 tot en met 29 mei.

Meer informatie

Voor algemene informatie over het project kunt u contact opnemen met Onno Alkema van de gemeente Zwartewaterland via T. 14 038. Voor afstemming over de werkzaamheden ter plaatse kunt u contact opnemen met de uitvoerder Harry Wijnbergen via T. 06-2322 7949.

Hasselt, 8 mei 2019