Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Themabijeenkomst 'Help mijn kind gaat naar de brugklas' op 6 juni

Themabijeenkomst 'Help mijn kind gaat naar de brugklas' op 6 juni

RSS
Dit item is verlopen op 07-06-2019.

De overgang van basisschool naar de brugklas is spannend. De meeste kinderen vinden daar vanzelf hun weg wel in. Toch blijft het soms zoeken hoe je je kind hierbij het beste kunt helpen. Op woensdagavond 6 juni organiseert de gemeente Zwartewaterland een themabijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Agnietencollege te Zwartsluis.

Voor álle ouders en betrokkenen

Rob Tebbens van Impulz verzorgt de bijeenkomst. De avond is bedoeld voor alle ouders en betrokkenen, dus niet alleen voor de ouders wiens kind naar het Agnietencollege gaat.

Goede start in de brugklas

De insteek van die cursus is het aanleren van vaardigheden om uw kind(eren) te helpen sociaal een goede start te maken in de brugklas. Onderwerpen als houding, helpende gedachten, opkomen voor jezelf komen o.a. aan de orde. Daarbij is de insteek hoe u als ouder, of betrokkene uw kind kunt helpen in dit proces.
Verder wordt er deze avond kort stil gestaan bij de veranderingen in het algemeen die bij pubers plaatsvinden. Zowel sociaal, geestelijk en als lichamelijk. Hoe kun je als ouder hier goed op inspelen? Ook komt het onderwerp ‘signaleren van beginnende problemen’ aan de orde. Waar moet je op letten, hoe kun je helpen, bij wie kun je terecht.

Hasselt, 29 mei 2019