Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Melding openbare ruimte doorgeven via de MijnGemeente App

Melding openbare ruimte doorgeven via de MijnGemeente App

Losliggende bestrating, een omgewaaide boom, een straatlantaarn die niet brandt of illegaal achtergelaten afval. Vanaf 2 september 2019 kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland een melding over de openbare ruimte doorgeven via de MijnGemeente app. De app is  gratis te downloaden  in de App store (iOS) en bij Google Play (Android). De medewerkers van de gemeente Zwartewaterland handelen de melding vervolgens snel en vakkundig af.

MeldDesk is een informatiesysteem voor het registreren en afhandelen van meldingen en klachten van inwoners in de openbare ruimte. Door gebruik te maken van MeldDesk worden de doorlooptijden verkort en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening.

Inwoners zijn ogen en oren van de stad

Wethouder Maarten Slingerland is enthousiast over de laagdrempelige manier waarop inwoners overlast in de openbare ruimte kunnen doorgeven.

Inwoners zijn de ogen en oren van onze gemeente. Met de app kunnen inwoners foto’s en een exacte locatie van de overlast doorgeven. Hierdoor kan de gemeente effectief en gebiedsgericht optreden. Inwoners dragen zo bij aan een leefbaar Zwartewaterland.

Milieumelding via formulier op www.zwartewaterland.nl

Milieumeldingen, bijvoorbeeld over lucht-, of bodemverontreiniging, geluidsoverlast of stankoverlast (met uitzondering van riolering) zijn nog niet mogelijk via de app. Inwoners kunnen daarvoor gebruik maken van het formulier Milieumelding.

Spoed buiten kantooruren

Is er buiten kantooruren sprake van een gevaarlijke situatie waardoor direct actie moet worden ondernomen? Dan kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente via T 14 038.

Hasselt, 2 september 2019