Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Koninklijke onderscheiding voor Herman ten Klooster

Koninklijke onderscheiding voor Herman ten Klooster

RSS
Dit item is verlopen op 14-07-2019.

De heer Herman ten Klooster heeft op vrijdag 13 juli 2018 een Koninklijke onderscheiding ontvangen  uit handen van burgemeester Bilder. Ten Klooster kreeg de onderscheiding voor zijn vrijwillige taken voor de vakbond en de ondernemingsraad. Daarnaast zette hij zich in voor de zaalvoetbalvereniging Hasselt en was hij actief binnen het kerkenwerk.

Herman ten Klooster was op 26 april 2018, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, al benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Op dat moment verbleef hij in Israël, waardoor het overhandigen van de onderscheiding moest worden uitgesteld. Op vrijdag 13 juli, tijdens de jaarlijkse barbecue bij Phoenix Pallets, kreeg Ten Klooster alsnog de versierselen die horen bij de benoeming opgespeld door burgemeester Bilder.

Verdiensten

Vanaf 1990 was Ten Klooster Algemeen bestuurslid en voorzitter van CNV Vakmensen/CNV Hout en Bouw afdeling Hasselt. Hij verzorgde onder andere het inloopspreekuur en de jaarlijkse ledenvergadering. Daarnaast was hij in 1989 nauw betrokken bij de oprichting van de Ondernemingsraad van Phoenix Pallets. Als lid van de OR, en later van de Centrale Ondernemingsraad, behartigde hij jarenlang de belangen van de werknemers. Ten Klooster was van 1957 tot 2017 werkzaam als productieleider bij Phoenix. Begin jaren tachtig was Herman nauw betrokken bij de oprichting van zaalvoetbalvereniging ZHV Hasselt. De vereniging heeft inmiddels drie herenteams en een damesteam en is aangesloten bij de KNVB. Ook op kerkelijk vlak heeft Ten Klooster zich verdienstelijk gemaakt. Vanaf 1994 is hij lid van de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Hasselt. Hij is daar nu ouderling. In het verleden bekleedde hij ook de functies van voorzitter en scriba.

Hasselt, 13 juli 2018