Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Inloopbijeenkomst Hasselt om de Weede op 16 april

Inloopbijeenkomst Hasselt om de Weede op 16 april

Op dinsdag 16 april 2019 is een inloopbijeenkomst over Hasselt om de Weede. Er is informatie beschikbaar over de invulling Dedemsvaartlocatie en over de komgrensmaatregel Vaartweg-Ter Wee-Zandvoortweg. Daarnaast kunt u vast kennis nemen van de plannen voor De Weede Hoven en zich aanmelden als belangstellende voor deze toekomstige uitbreiding van Hasselt Om de Weede.

De inloopbijeenkomst is in de hal van het gemeentehuis. Op 16 april kunt u tussen 17:00 en 19:00 uur u binnenlopen op een tijd die u het beste schikt. Medewerkers van gemeente Zwartewaterland zijn aanwezig voor een toelichting op de plannen en het beantwoorden van vragen.

Dedemsvaartlocatie

Voor de braakliggende locatie bij de entree van Hasselt Om de Weede is een plan gemaakt voor woningbouw. Uitgangspunt voor de locatie ‘een stedelijke entree in een dorpse landelijke setting’. De locatie moet herkenning oproepen en allure uitstralen. Er ligt nu een plan om circa 12 woningen te kunnen bouwen. Tijdens de inloop kunt u het verkavelingsplan bekijken en de uitgangspunten voor de beeldkwaliteit.

Komgrensmaatregel

Er ligt een ontwerp voor het verleggen van de bebouwde komgrens bij Hasselt Om de Weede. Het ontwerp voorziet in het terugbrengen van de snelheid op de Vaartweg, een oversteek voor fietsers en voetgangers en een veiliger kruispunt Ter Wee/Zandvoortweg. U kunt een technische uitwerking van het ontwerp bekijken.

De Weede Hoven

Voor de nieuwe uitbreiding van Hasselt Om de Weede (De Weede Hoven) is een bestemmingsplan in procedure. De verwachting is dat voor de zomervakantie een informatiebijeenkomst over de kaveluitgifte voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen wordt georganiseerd. Tijdens de inloopavond staat er een maquette en kunt u zich aanmelden als belangstellende. U wordt dan de hoogte gehouden van de aanstaande kaveluitgifte. Aanmelden als belangstellende kan ook digitaal via www.zwartewaterland.nl/hoven.

Meer informatie

Meer informatie over Hasselt om de Weede en de uitbreiding De Weede Hoven is ook te vinden op www.zwartewaterland.nl/hasseltomdeweede.

Hasselt, 10 april 2019