Home > Inwoners > Nieuws en persberichten > Cursus Positief Opvoeden van kinderen tot 12 jaar

Cursus Positief Opvoeden van kinderen tot 12 jaar

RSS
Dit item is verlopen op 19-12-2018.

Huilend door de supermarkt, niet luisteren tijdens de verjaardagsvisite of onophoudelijk klieren onder het eten. Alle ouders kennen situaties, waarin hun kind bepaald gedrag laat zien waar ouders moeite mee hebben. Maar hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? Daarvoor is niet één juiste manier, maar tijdens de cursus positief opvoeden leer je de vaardigheden kennen die bij jou en jouw kind passen. De cursus wordt gegeven bij Sluuspoort, bestaat uit 5 avonden en begint op maandag 29 oktober.

Leer de vaardigheden kennen die passen bij jouw kind

Preventiewerker Aukje van den Arend verzorgt deze cursus en graag licht zij een tipje van de sluier op.

Positief opvoeden begint met aandacht geven aan je kind. Zo kun je een te veel aan ongewenst gedrag voorkomen. Laat je kind wel ongewenst gedrag zien dan zijn er diverse vaardigheden om op een rustige manier sturing te geven. Tijdens de cursus oefen je deze vaardigheden eerst samen om ze vervolgens thuis toe te passen. Zo leer je wat voor jou werkt en creëer je geloof in eigen kunnen om ongewenst gedrag op een positieve manier te overwinnen. De cursus heeft tot doel om het opvoeden van kinderen gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier op te voeden en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Actieve deelname

Deze cursus voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar bestaat uit vier avonden (29 okt, 5 nov, 12 nov, 19 nov) van half acht tot tien en een slotavond op 17 december, van elkaar gescheiden door drie weken met drie keer telefonisch contact om te vragen hoe het gaat. De cursus is voor elke ouder die meer kennis wil over het opvoeden en vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek ga je zelf en in groepjes aan de slag met het formuleren van doelen en het stimuleren van goed gedrag.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via sociaaldomein@zwartewaterland.nl De cursus wordt in het voorjaar van 2019 ook in Genemuiden en Hasselt gegeven.

Hasselt, 9 oktober 2018