Home > Inwoners > Bekendmakingen > Landelijke opschoondag op 28 maart

Landelijke opschoondag op 28 maart

RSS
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Postcodegebied Zwartewaterland
Publicatiedatum: 25-03-2015
Soort bekendmaking: Mededelingen

 

Kom ook in actie voor een Mooi Schone omgeving

Op zaterdag 28 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt, straat of sportterrein schoon te houden. Want in een schone omgeving is het prettiger wonen en recreëren. De gemeente Zwartewaterland en ROVA ondersteunen dit landelijk initiatief natuurlijk ook.

Samen aanpakken

Samen faciliteren wij zwerfvuil opruimacties van groepen en individuen. Wanneer je met je buurt of (sport)vereniging je eigen omgeving vrij wilt maken van zwerfvuil kun je gratis de Mooi Schoon bus of aanhanger aanvragen. Deze is uitgerust met alle materialen die nodig zijn; afvalgrijpers, handschoenen, veiligheidshesjes, vuilniszakken etc. Of wanneer je zelf regelmatig een rondje wandelt en daarbij je omgeving op wilt schonen, stellen we gratis een afvalgrijper beschikbaar. Meld jouw initiatief aan op www.mooi-schoon.nl.

Later kan ook

Mocht het niet lukken om op 28 maart al een actie te organiseren, dan plan je de datum gewoon later en reserveer je de bus of aanhanger van Mooi Schoon op een later tijdstip.

Buurtactie van de maand

Wil jij ook in aanmerking komen voor de eervolle vermelding ‘buurtactie van de maand’ en aan het eind van het jaar misschien wel voor de ‘buurtactie van het jaar?’ Vanaf de maand maart organiseren wij deze verkiezing. Wanneer jij een opschoonactie organiseert, post dan je leuke of bijzondere actiefoto van die dag met een korte beschrijving van de actie op Facebook MooiSchoonNL of mail je foto en bericht naar mooischoon@rova.nl. De organisator van de buurtactie van de maand ontvangt de enige echte ‘Mooi Schoon bezem’. Deze bezem is gemaakt van gerecyclede petflessen!

Doe mee!

Kom ook in actie tegen zwerfvuil!