Home > Inwoners > Bekendmakingen > Kom ook in actie voor schone oevers van het Zwartewater!

Kom ook in actie voor schone oevers van het Zwartewater!

Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Postcodegebied Zwartewaterland
Publicatiedatum: 18-02-2015
Soort bekendmaking: Mededelingen

Zwerfvuil

Schone rivieroevers dragen bij aan prettig wonen en recreëren. Echter jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode op de oevers van het Zwartewater en de IJssel veel zwerfvuil achter. Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep. Dit gebeurt niet ver van ons bed, het gebeurt aan onze oevers.

Opruimacties

In de week van 7 tot 15 maart organiseert Mooi Schoon in de gemeenten Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Hattem, Heerde en Zwolle op maar liefst acht locaties, opruimacties langs de oevers van het Zwarte Water en de IJssel.

Doet u ook mee?

Help ook mee! Kom samen met je vrienden, buren of vereniging op zaterdagochtend 7 maart in actie om de oevers bij natuurreservaat De Brommerd weer Mooi Schoon te maken. Het levert je, naast een schone omgeving, ook een goed gevoel en een gezellige ochtend op, die we afsluiten met een broodje en een kop soep. We starten om 09.00 uur bij De Veldschuur aan de Wijkweg 2 in Rouveen.

Aanmelden

Aanmelding is nodig (minimum leeftijd 13 jaar), je kunt dit doen op www.mooi-schoon.nl/acties.

Samenwerking

In dit project werken ROVA, Cambio, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Sportvisserij Oost Nederland, Rijkswaterstaat en IVN Gelderland samen om zwerfvuil langs de oevers van de IJssel en het Zwartewater tegen te gaan. Hiervoor organiseren zij samen met gemeenten en vrijwilligers opruimacties en infomeren ze inwoners over het zwerfvuilprobleem.