Gemeente Zwartewaterland stelt in totaal 200 bijen- en vlinderpakketten beschikbaar voor  een gereduceerd tarief van € 10. Inwoners van Zwartewaterland kunnen van 17 maart tot 6 april 2021 een pakket bestellen. Wees er snel bij want op is op! Wethouder Maarten Slingerland: “Met deze actie hopen we de inwoners van Zwartewaterland bewust te maken van het belang van biodiversiteit en van de rol die wilde bijen en vlinders hierbij spelen. Door biodiversiteit hebben we bijvoorbeeld landbouw, maar ook schoon water, een stabiel klimaat en voedsel. Biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan.”

Deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking met lokale ondernemers. Wethouder Maarten Slingerland: “Een actie als deze kan alleen wanneer overheid en bedrijfsleven  samenwerken. Ik ben blij dat we Hoveniersbedrijf en tuincentrum Johan van Dijk, Hoveniersbedrijf Van Wendel, Hoveniersbedrijf Rietman, Hoveniersbedrijf Hekman en Ten Have Seeds bereid hebben gevonden deze unieke samenwerking met ons zijn aangegaan.”

Wilde bijen en vlinders spelen een belangrijke rol bij biodiversiteit

Wilde bijen en vlinders zorgen voor bestuiving van planten en bloemen. Hierdoor kunnen belangrijke voedingsmiddelen als groente en fruit groeien. Deze insecten hebben het moeilijk. Net als de natuur hebben ook zij te lijden onder bijvoorbeeld de stenen stad. Hierdoor blijft er steeds minder leefruimte over. Wethouder Maarten Slingerland: “Heeft u een tuin of een balkon? Dan kunt u het de wilde bijen en vlinders gemakkelijker maken om voldoende voedsel en schuilplekken te vinden. Samen kunnen we deze nuttige insecten een handje helpen en werken aan een betere biodiversiteit.”

Een bijen- of vlinderpakket kost € 10

Het bijenpakket bestaat uit een bijenhuisje, bijenmengsel, wildbloemenmengsel, vijf scabiosa en acht hemelsleutel. Het vlinderpakket bestaat uit een vlinderhuisje, vlindermengsel, wildbloemenmengsel, drie vlinderstruiken en vijf verbena. Ieder huishouden kan één pakket bestellen voor een gereduceerd tarief.

Bestel een pakket

Wegens groot succes zijn de pakketten niet meer beschikbaar!