De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met Regionaal Expertisecentrum 5. De avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten, professionals en andere betrokkenen van hoogbegaafde kinderen. “Hoogbegaafdheid wordt dikwijls niet gezien. Het begint met de signalen te herkennen”, zegt Slingerland. Zo wordt tijdens de informatieavond onder meer in gegaan op het verschil tussen begaafd en hoogbegaafd.

Omgaan met uitdagingen

Verder wordt gesproken over uitdagingen voor zowel leerkrachten als ouders in de omgang en opvoeding met deze kinderen. ‘Ik zie dat hoogbegaafde kinderen anders denken, anders leren en zich soms anders voelen en daardoor mogelijk de aansluiting met hun leeftijdsgenoten missen’, zegt Karen Wolters, hoogbegaafdheidsspecialist bij het experticecentrum. 
 

Informatieavond Hoogbegaafdheid bij Kinderen

donderdag 30 september
D’ Overtoom, Grutto 1, Genemuiden. 
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur

 

Vooraf aanmelden!

Wilt u de informatieavond bezoeken? Meld u zich dan vooraf aan. Dit kan door te mailen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Heeft u vooraf vragen die u tijdens deze avond wilt bespreken? Stuur deze dan naar hetzelfde mailadres.