Langs de populairste wandelroutes van hondenbezitters in onze gemeente staan extra afvalbakken en dispensers met zakjes voor de hondenpoep. De realisatie van hondenspeelweiden is de volgende stap.

Hondenbezitters vragen al jaren om betere voorzieningen én aantrekkelijke hondenspeelweiden. Met de realisatie hiervan kan meteen de overlast van hondenpoep verminderd worden. Samen met inwoners zoekt de gemeente naar de beste locaties.

afbeelding wethouder Slingerland bij afvalbak met dispenser voor hondenpoep
Wethouder Slingerland bij de afvalbak met zakjesdispenser

Dispensers en extra afvalbakken

Voor de verbeterde voorzieningen langs populaire wandelroutes is dat gelukt. Met de resultaten van de enquête voor het buitenruimteplan kregen we veel informatie over de routes die hondenbezitters graag nemen als ze hun hond uitlaten. In elke kern zijn de meest populaire ommetjes in het najaar van 2021 voorzien van dispensers en extra afvalbakken.

Nog gemakkelijker

Die aanpak maakt de dagelijkse wandeling aantrekkelijker, ook voor niet-hondenbezitters. De gemeente krijgt regelmatig klachten over hondenpoep. Vooral op plekken waar kinderen spelen of waar mensen graag wandelen. Voor hondenbezitters is het nu makkelijker op de poep op te ruimen. Op deze manier houden we Zwartewaterland schoon en aantrekkelijk voor iedereen.

De routes van de hondenommetjes

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Genemuiden
Hasselt
Zwartsluis

Hondenspeelweiden

Nu de hondenommetjes zijn gemarkeerd, wil de gemeente kijken naar aantrekkelijke hondenspeelweiden. Ook hierbij zoeken wij weer nadrukkelijk de inbreng van inwoners. Het is de bedoeling om in elke kern een goede speelplek voor honden te realiseren. Dit past ook binnen het beleid van Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten (BOSS).

Het moeten plekken zijn waar honden lekker kunnen ravotten zonder dat ze tot last zijn voor omwonenden. De voorkeur gaat uit naar locaties langs de routes.

Heeft u gevonden wat u zocht?