Home > Hasselt > Hasselt - algemeen

Hasselt - algemeen

Hanzestad aan het Zwartewater

Hasselt is een historisch stadje, prachtig gelegen aan het Zwartewater.

Bedrijfsklimaat 

Hasselt heeft een goed bedrijfsklimaat en mede daardoor een laag werkloosheidspercentage. Het stadje ligt gunstig aan diep vaarwater, waar schepen tot 2000 ton kunnen afmeren.

Bedrijventerrein

Veel bedrijven hebben inmiddels de weg naar het industrieterrein aan het Zwartewater gevonden, met name die bedrijven die de benodigde grondstoffen over het water krijgen aangevoerd. Op het goed geoutilleerde bedrijventerrein hebben zich naast kleine, meer plaatselijk en regionaal gerichte bedrijven, ook bedrijven gevestigd die nationaal en op Europees niveau opereren. Een greep uit de diverse sectoren: scheepsbouw, wegenbouw, tapijtfabricage, huizenbouw metaal- en transportbedrijven.

Jachthavens

Hasselt heeft twee zelfstandige jachthavens, aan de Julianakade en aan de Van Nahuysweg. Aan de Julianakade zijn basisvoorzieningen als electra, drinkwater en een afval-innamepunt aanwezig. Meer faciliteiten vindt u bij Jachthaven De Molenwaard aan de Van Nahuysweg. U kunt hier ook terecht voor het reserveren van een ligplaats.

Stadscentrum

De Julianakade grenst aan het stadscentrum van de Hanzestad Hasselt. In het oude centrum vindt u diverse winkels en horecagelegenheden. Ook een bezoekje aan de Kalkovens, het Oude Stadhuis of Korenmolen de Zwaluw is zeker de moeite waard. Verder biedt het Toeristisch Informatie Punt aan de Markt tal van mogelijkheden om de omgeving te voet of per fiets te verkennen.

Cultuur

Ook op cultureel gebied heeft Hasselt veel te bieden. Het kent diverse festivals, een prachtige wandelroute langs kunstwerken, en diverse monumenten.

Informatie

Klikt u op deze pagina onder 'Gerelateerde websites' door naar de diverse websites voor verdere informatie.