Groei Vooruit is onderdeel van Upgrade jezelf Regio Zwolle en biedt inwoners van Regio Zwolle tijdens de coronacrisis gratis persoonlijke loopbaancoaching en daarmee kans op een betere toekomst. En heb je om- of bijscholing nodig, dan betaalt Groei Vooruit die scholing. 

En dat voorziet duidelijk in een behoefte, bleek uit een eerste proefperiode waarin individuen zich konden melden bij Upgrade jezelf. Meer dan 1.400 inwoners hebben zo de weg naar hulp gevonden. Uit Zwartewaterland kwamen 29 aanvragen voor loopbaangesprekken. Zes inwoners zijn inmiddels bezig met omscholing. Daarnaast lopen en nog verschillende gesprekken die kunnen uitmonden in een vervolg.

Meld je aan!

Daarmee zit Zwartewaterland in de middenmoot in de regio. ‘We zien het aantal aanmeldingen vanuit Zwartewaterland dan ook graag verdubbelen’, zegt Knol. ‘Daarom doe ik een oproep. Heb je problemen met werk? Kijk dan eens op groeivooruit.nl! Zit er iets voor je bij? Meld je dan aan! Zo vergroot je je kans op werk en meedoen.’

Evelien Antes uit Hasselt kon na haar studie Diermanagement en een periode als medewerker belastingen lange tijd geen betaald werk vinden. Ze laat zich nu omscholen tot medewerker kinderopvang niveau 3 om straks op een ‘groene’ buitenschoolse opvang aan de slag te kunnen. “Hoewel het een tijd geleden is dat ik in de schoolbanken zat, verwacht ik geen moeite te hebben om weer aan de studie te moeten”, zegt Antes. “Ik hou van lezen, ik heb een brede basiskennis en ik verwacht dat het praktische van het mbo me goed ligt. En mijn levenservaring zal ook wel helpen. Ik verwacht dat het wel goedkomt.”

De groeiregio van Nederland 

Groei Vooruit is een initiatief van een brede samenwerking van 20 regiogemeenten, 4 provincies, Rijk, werknemers- en werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijs en het UWV Werkbedrijf. 

Voor werkgevers zijn er ook mogelijkheden. Zij kunnen, eventueel samen met andere bedrijven, groepen werknemers aanmelden voor loopbaantrajecten op Upgrade jezelf Regio Zwolle. Ook ZZP-ers kunnen zich voor een loopbaantraject aanmelden op Upgrade jezelf Regio Zwolle