Gemeente Zwartewaterland geeft inwoners sinds vrijdag 26 juni de kans om gratis gebruik te maken van het cursusaanbod van RegioOpleiders. Op deze manier kunnen inwoners werken aan hun eigen ontwikkeling en toekomst. Inmiddels heeft de gemeente al bijna veertig aanmeldingen ontvangen. 

Cursusaanbod RegioOpleiders is een kans voor veel inwoners Zwartewaterland

Wethouder Knol: “Het is goed om te zien dat zoveel inwoners deze mooie kans benutten, ik hoop van harte dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van onze inwoners en het de kans op werk vergroot.” Het cursusaanbod is bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis geen werk meer hebben, maar ook voor inwoners die al langere tijd geen werk hebben, een uitkering vanuit de Participatiewet ontvangen en voor zzp’ers die door de coronacrisis minder omzet hebben. “Ook inwoners die gedeeltelijk werkloos zijn, nodig ik uit om gebruik maken van dit aanbod.”
 

Aanmelden voor de het gratis cursusaanbod kan via gemeentelijke website

Inwoners die ook gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Meer weten of aanmelden? Dat kan via www.zwartewaterland.nl/cursusaanbod. Nadat de gemeente de aanmelding heeft goedgekeurd, sturen zij de gegevens door naar RegioOpleiders, voor toegang tot de cursussen.