“We maken ons grote zorgen omdat het aantal besmettingen in onze gemeente, en dan vooral in Genemuiden, hard stijgt. Het is zeer waarschijnlijk dat hier de Britse variant rondgaat”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Ik doe daarom een dringend beroep op onze inwoners om zich goed aan de maatregelen te houden en er even een tandje bij te doen. We moeten er alles aan doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.” 

 

Meteen laten testen

Het bron- en contactonderzoek van de GGD laat zien dat de besmettingen met name in familiaire kring plaatsvindt en op de werkvloer. Testen, al bij de geringste klachten, is van groot belang om het aantal besmettingen terug te dringen. Berthran Selles, bestuurslid van OK Vitaal: “Het doel van OK Vitaal is een vitaal Zwartewaterland. Gezien de verontrustende situatie waarin Zwartewaterland zich bevindt, zijn we blij dat de GGD zich op onze locatie vestigt. Het is essentieel om nu het testen laagdrempelig aan te bieden aan onze inwoners. Samen staan we sterker en hebben we meer grip op de vitaliteit in onze gemeenschap.”  

Thuis blijven

Gonnie van Kranenburg, projectmanager team Corona van GGD IJsselland: “Testen is een belangrijk middel, daarnaast is het van belang dat je de adviezen opvolgt die onze medewerkers Bron en Contactonderzoek je geven. Met name wat betreft quarantaine, waarbij we nu een aanvulling doen. Om het aantal besmettingen in Genemuiden snel verder terug te dringen, vragen we ook aan huisgenoten van nauwe contacten om in quarantaine te gaan. Bijvoorbeeld als een kind of huisgenoot in contact is geweest met iemand met corona, dan ga je zelf ook in quarantaine. Je mag uit quarantaine wanneer je kind of huisgenoot negatief is getest.” 

Tijdelijke GGD-testlocatie Genemuiden

  • Testlocatie OK Vitaal, Sasdijk 15, Genemuiden.
  • Geopend vanaf dinsdag 9 maart, dagelijks van 09.00–12.00 uur (met uitzondering van zondag)..
  • Afspraak maken kan alleen via tel.nr. 038 385 30 20 (tussen 8.30 en 17.00 uur). Inwoners vertellen daarbij dat ze in Zwartewaterland wonen en graag in de tijdelijke testlocatie in Genemuiden getest willen worden.
  • Je laten testen kan uiteraard ook nog altijd bij een van de andere locaties van de GGD. Een afspraak maken gaat dan via het landelijke nummer.