Heeft u een minimum inkomen en wilt u toch een goede, uitgebreide en betaalbare zorgverzekering? Dan kunt u gebruik maken van onze collectieve zorgverzekering: de Gemeentepolis. De Gemeentepolis is een basisverzekering bij Zilveren Kruis waarbij er keuze is uit drie aanvullende pakketten. De gemeente betaalt een deel van de kosten van de aanvullende pakketten. Welk pakket u ook kiest, u bent altijd voordelig en goed verzekerd voor zorg en ondersteuning.

 

Wat is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis wordt uitgevoerd door Zilveren Kruis. Omdat de gemeente bijdraagt in de kosten van de aanvullende pakketten, is de premie betaalbaar. Ook zijn de meeste vergoedingen hoger en de meeste eigen bijdragen lager. En omdat u altijd een aanvullend pakket kunt kiezen dat bij u past, bent u altijd op maat verzekerd.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering sluit u een aanvullende verzekering af. Daarbij is keuze uit drie aanvullende pakketten. Pakket 1 biedt de laagste dekking, en pakket 3 de hoogste. Op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland(externe link) vindt u een overzicht van alle pakketten, de kosten en de vergoedingen.

Wanneer kom ik in aanmerking?

  • U bent inwoner van de gemeente Zwartewaterland
  • U bent 18 jaar of ouder
  • Uw (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan 120% van de geldende bijstandsnorm
  • U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar
  • Uw (gezamenlijk) vermogen is niet hoger dan de voor u vastgestelde vermogensgrens
  • U bent geen student (voortgezet onderwijs/mbo/HBO/WO)

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd!

Heeft u een WW-uitkering of een laag inkomen? Ook dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de Gemeentepolis. Het is dan wel belangrijk dat uw inkomen niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm.

Wat kost het?

De tarieven van de gemeentepolis worden ieder jaar aangepast. Kijk voor de actuele tarieven op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland(externe link)

Hoe kan ik mij aanmelden?

U sluit de Gemeentepolis af op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland(externe link). Heeft u al een zorgverzekering? Dan  kunt u op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland(externe link) overstappen. Let op: overstappen moet voor 1 januari! 

Vindt u kiezen lastig? Een handige keuzehulp helpt u met een aanvullend pakket dat het beste bij u past. Ook deze vindt u op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland(externe link).  Heeft u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met Zilveren Kruis (071- 751 00 33).

Heeft u gevonden wat u zocht?