Door het coronavirus zitten veel werknemers noodgedwongen thuis. Een goed moment om te werken aan je eigen ontwikkeling en je toekomst. De gemeente Zwartewaterland wil hier aan bijdragen, door inwoners en kleine zelfstandigen gratis het online cursusaanbod van RegioOpleiders aan te bieden. 

Ruim online cursusaanbod beschikbaar

Inwoners kunnen kiezen uit ruim 500 cursussen. Van een cursus Excel, leren presenteren, basiskennis van een andere taal, klantvriendelijkheid, foutloos schrijven tot bijvoorbeeld marketing- en salestrainingen. Wethouder Knol: “Inwoners kiezen zelf de cursus die bij hen past. Ze krijgen drie maanden de tijd om cursussen te volgen, zoveel als zij zelf willen”. Deelname is volledig gratis. 
 

Cursusaanbod RegioOpleiders is een kans voor veel inwoners Zwartewaterland

Het cursusaanbod is niet alleen bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis geen werk meer hebben, maar ook voor inwoners die al langere tijd geen werk hebben, een uitkering vanuit de Participatiewet ontvangen en voor zzp’ers die door de coronacrisis minder omzet hebben. Wethouder Knol: “Veel inwoners gaan door een zeer moeilijke periode. Toch biedt deze periode ook ruimte voor positiviteit, er is meer tijd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met dit cursusaanbod willen we inwoners stimuleren om gebruik te maken van deze ruimte, om zo de kans op werk te vergroten.”
 

Aanmelden voor de het gratis cursusaanbod kan via gemeentelijke website

Inwoners die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Aanmelden kan via www.zwartewaterland.nl/cursusaanbod. Nadat de gemeente de aanmelding heeft goedgekeurd, sturen zij de gegevens door naar RegioOpleiders, voor toegang tot de cursussen.