Werken bij de gemeente saai? Nee dat is het zeker niet! Ervaar dat tijdens een boeiende stageperiode en maak kennis met het Sociaal Domein van de gemeente. 

De Gemeente Zwartewaterland wil het talent van de toekomst graag een kans geven om kennis te laten maken met het werken bij een gemeente. Het Sociaal Domein is hiervoor op zoek naar 3 stagiaires. Ben je 3de jaars HBO stagiair(e) en volg je de opleiding Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening of Pedagogiek? Wil je graag samenwerken in een team met enthousiaste collega’s en meewerken in een boeiende en enerverende functie? Dan is dit de stage die je zoekt!

Voor het Sociaal Domein hebben wij 3 stageplekken beschikbaar. Één voor een Wmo Consulent, één voor een Jeugd Consulent en één voor een Participatieconsulent. Je draait mee in het team en pakt alle werkzaamheden op van een consulent. Hierbij wordt je uiteraard begeleid door een collega, elke stagiaire krijgt een begeleider toegewezen en neemt je mee in het werkveld. Het Sociaal Domein bestaat uit een team van jonge enthousiaste en bevlogen collega’s. 
 

Consulent Wmo

Als Wmo Consulent kom je alles tegen wat te maken heeft met de Wmo. Je zal toegroeien naar het zelfstandig behandelen van aanvragen voor de individuele Wmo-voorzieningen. Dat kan een aanvraag zijn voor een scootmobiel of huishoudelijke hulp tot aan de aanvraag voor dagbesteding of individuele begeleiding. Je gaat met cliënten in gesprek om te kijken in hoeverre inwoners zelfredzaam zijn en  je maakt de hulpvraag concreet. Aan de andere kant heb je ook veel contacten met zorgaanbieders en hulpverleners om de gevraagde zorg zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Consulent Participatie 

Als Consulent Participatie werk je er aan mee dat er meer mensen aan het werk gaan, ook mensen met een arbeidsbeperking. Waar dat nog niet lukt kunnen mensen een beroep doen op een uitkering. Er zijn binnen dit team verschillende specialisatierichtingen, grofweg onder te verdelen in twee categorieën: Werk en Inkomen. Als Consulent Werk draag je er aan bij dat mensen toegroeien naar een arbeidsplek en daar begeleiding bij krijgen als ze dat nodig hebben. Er zijn diverse redenen wat soms de weg naar de arbeidsmarkt moeilijk maakt denk bijvoorbeeld aan schulden-, psychische- of verstandelijke problematiek of je kunt te maken hebben een inburgeringsproces bij statushouders. Als Consulent Inkomen ondersteun je bij de beoordeling en toekenning van aanvragen levensonderhoud of toeslagen. Welke specialisatie past het beste bij jouw interesses en talenten? 

Jeugdconsulent

Als Jeugdconsulent draag je er aan bij dat kinderen en hun ouders hulp krijgen bij opgroei- en opvoedproblematiek als ze dat nodig hebben. Je werkt toe naar het zelfstandig verduidelijken van een hulpvraag en het opstellen van betekenisvolle doelen. Je bespreekt je bevindingen met collega’s en netwerkpartners en komt zo tot de benodigde en best passende hulp. Als er hulp is ingezet blijf je betrokken om te monitoren of de hulp bijdraagt aan het behalen van de doelen. Als dat nodig is, stuur je samen met ouders bij. 
 

Dit bieden wij jou

Een leerzame uitdagende stageplek in een dynamische werkomgeving waar je veel praktijkervaring kan opdoen. Je wordt begeleid door een vaste begeleider, maar je krijgt ook de kans om te leren van andere collega’s. Je kan rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.
Je krijgt een maandelijkse stagevergoeding ter hoogte van € 368,- bruto per maand, reiskostenvergoeding en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%.
 

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Enthousiast geworden?

Stuur dan snel je CV en motivatie zodat jij verzekerd bent van een mooie stageplek!

Stuur je CV(externe link)

Heb je vragen?

Voor vragen over de stageplekken kun je terecht bij Rianne Ruiter, Teamleider Sociaal Domein. Rianne is bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.