Via de praatplaat konden buurtbewoners (Vogelbuurt) en de bewoners van De Schans meedenken over de inrichting van de groenstrook Weteringallee. Bijvoorbeeld over de beweegtoestellen, het soort groen en de naam van het pad. Bijna 100 inwoners hebben meegedacht.

De vogelbuurt kiest voor kleur!

Langs de vijver bij de Weteringallee hebben we een wandelpad geschikt gemaakt voor minder validen en ouderen.  Het pad nodigt uit tot het maken van een wandeling en ontmoeten. Het beweegpad wordt nu al veel gebruikt. De omgeving van het pad richten we in met groen (bloemen, kruiden en vlindertuin) met passende beweegtoestellen. 

100 reacties op: Wat wil de buurt?

Om erachter te komen wat de wensen van buurtbewoners hebben een praatplaat om reacties gevraagd. Via de praatplaat konden buurtbewoners (Vogelbuurt) en de bewoners van De Schans meedenken over de inrichting van de groenstrook Weteringallee. De vragen hadden betrekking op: wat moet er bij het beweegpad, welke beweegtoestellen, welk soort groen, een naam voor het pad en overige opmerkingen. In totaal hebben we 100 reacties ontvangen (40%) van mensen die hebben meegedacht over het gebied. Daar zijn we erg blij mee.

Losse rustpunten en een visplek voor minder validen scoren hoog

Heel duidelijk is de behoefte aan losse rustpunten. Daarbij wordt ook opgemerkt dat bankjes mensen graag bankjes in de schaduw van een boom hebben die goed toegankelijk zijn. Ook de plek is van belang met  een mooi zicht op een tuin of op het water. Ook de beweegtoestellen, visplek minder valide en natuur beleven scoren hoog.

De buurt kiest voor kleur en een parkachtige omgeving.

De fleurige heestersgroepen en bloemrijke graslanden zijn het meest populair! De buurt kiest hiermee voor een kleurige omgeving.  Boomgroepen scoren ook goed. De buurt kiest duidelijk voor een parkachtige omgeving. 

Buiten bewegen!

Opvallend is hier dat de buurtbewoners en ouderen een hele duidelijke voorkeur hebben voor de beweegbank en een vitaliteitsbrug. Ook werd geadviseerd om beschutte omgeving te realiseren zodat mensen zich minder bekeken voelen. Een enkeling maakt zich zorgen of de toestellen wel gebruikt worden. Vanuit de Schans worden beweegroepen georganiseerd. 

Tips! 

Verder vraagt men aandacht voor verlichting en veiligheid in het gebied en voor overlast van honden. 
Enkele bijzondere punten waren: eendenkorven in de vijver, insectenhotels, een plek voor picknicken en koffietafels en zwaluwmuurtje op het eilandje. Ook worden vergelijkbare ommetjes gemist in Zwartsluis. Zijn er meer plekken om aan te pakken vraagt men zich af?  Hierbij wordt het Grote Gat genoemd. Een enkeling wijst op het onderhoud van de skatebaan. We gaan begin volgend jaar en samen met de omgeving een ontwerp maken voor het gebied rondom het Grote Gat. Het onderhoud van de skatebaan staat voor dit jaar nog op de planning. 

Creatieve naam

Top vijf van de genoemde namen voor het pad is:  Weteringpad, Vijverpad, Cingellandenpad, Cingelpad en Sluzigerpad. Maar ook bijzonder namen als Vitalispad, Vitaliteitspad, Kuierallee of Via Matum (Latijn voor beweegpad). Verder ook leuke reacties zoals: “Het wordt straks nog mooier” en “leuk dat de buurt op deze manier inspraak heeft”.